KNWU met compacte selectie naar Dublin

PAPENDAL, 5 december 2022 – Bondscoach Gerben de Knegt heeft zeven mannen en vijf vrouwen ingeschreven voor de wereldbekerwedstrijd in het veld in Dublin. Fem van Empel, die zondag haar vijfde wereldbekermanche won dit seizoen, verdedigt er haar leiderstrui in de Coupe du Monde. Met Puck Pieterse is ook de beste belofte bij de vrouwen van de partij. Wel slaat bij de mannen Mathieu van de Poel – de winnaar in Hulst én Antwerpen – een weekend over.

Van der Poel is niet de enige veldrijder die bij de bondscoach heeft aangegeven andere keuzes te maken ten tijde van de wereldbeker in Dublin. ‘’Als je niet een positie in de wereldbeker hebt te verdedigen, dan is het ook een optie om deze en eventueel ook volgende week (wanneer de cross van Val di Sole op het programma staat) te investeren in de rest van je winter door een wegstage  warme oorden te plannen. Er komt rond de feestdagen weer een drukke en belangrijke periode aan immers. Ook de kosten van de reis naar Ierland voor de renners en hun begeleiders spelen een rol en dat begrijp ik goed. Desondanks hebben we twee sterke selecties staan in Dublin, waarmee we goed voor de dag kunnen komen.’’

Selectie Elite Mannen

 1.   Lars van der Haar

2.   Pim Ronhaar

3.   Mees Hendrikx

4.   Corne van Kessel

5.   Joris Nieuwenhuis

6.   Stan Godrie

7.   Luke Verburg

 

Selectie Elite Vrouwen

 1.   Fem van Empel

2.   Denise Betsema                                                     

3.   Puck Pieterse

4.   Inge van der Heijden

5.   Manon Bakker

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.