Mehdi Kordi nieuwe bondscoach sprintselectie KNWU

PAPENDAL, 27 december 2022 – Mehdi Kordi is vanaf het nieuwe jaar actief als bondscoach van de baansprinters. De Brit was eerder werkzaam als embedded scientist en waarnemend bondscoach voor de KNWU. Tot 2019 werkte Kordi voor de Britse bond. 

Kordi neemt de taken over van René Wolff, waarvan per 1 februari afscheid wordt genomen. Hoofdcoach Jan van Veen is blij dat er snel deskundige opvolging is gekomen en dat de renners – die tot de wereldtop behoren in hun discipline – kunnen terugvallen op een coach, die ook hun vertrouwen heeft om te bouwen richting eerst het Europees Kampioenschap op de baan in Grenchen in februari en uiteindelijk de Olympische Spelen in Parijs van 2024.  

Van Veen: ‘’Onze baantoppers zijn bij Medhi Kordi  in vertrouwde en deskundige handen. Coaches en renners zetten erop in om de sterke lijn van de afgelopen grote toernooien door te zetten in ieder geval tot en met de Olympische Spelen van Parijs 2024.’’ 

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.