KNWU-selectie voor WB Veldrijden Zonhoven

PAPENDAL, 2 januari 2023 –  Bondscoach Gerben de Knegt vaardigt een grote selectie af naar de wereldbeker veldrijden in Zonhoven komende zondag. De Belgische wedstrijd is één van de vijf wereldbekers van deze winter waar vijf categorieën namens Nederland aan de start staan. De komende weken kunnen de veldrijders zich in de drie resterende wereldbekers en op het NK Veldrijden in Zaltbommel nog in de selectie rijden voor het wereldkampioenschap in Hoogerheide begin februari. In de selectie voor Zonhoven is wereldkampioene Marianne Vos weer aanwezig.

 

Bij de mannen is Pim Ronhaar definitief elite-renner geworden, waar hij het EK in Namen nog bij de beloften reed. De komende weken zullen ook bij de beloften-vrouwen nog definitieve beslissingen genomen worden over ofwel de elite- ofwel de beloftenstatus. Bondscoach Gerben de Knegt heeft uiteraard de afgelopen maanden een beeld gekregen van de mogelijkheden van alle WK-kandidaten, maar enkele veldrijders kunnen zich in de wereldbekers nog definitief kwalificeren. ‘’Bij de junioren en junior-vrouwen wordt die selectie langzaam maar zeker wel steeds duidelijker, maar bij bijvoorbeeld de elite-vrouwen kunnen de komende weekenden toch doorslaggevend worden waar het gaat om al dan niet geselecteerd te worden voor Hoogerheide. Dat WK zit er stilaan wel aan te komen, dus ik ga met steeds meer interesse kijken naar de vorm en de uitslagen van onze sporters.’’

 

Selectie Elite Mannen

1. Lars van der Haar

2. Pim Ronhaar

3. Ryan Kamp

4. Mees Hendrikx

5. Mathieu van der Poel

6. Corne van Kessel

7. Joris Nieuwenhuis

8. Stan Godrie

9. David van der Poel

l

Selectie Elite Vrouwen

1.   Fem van Empel

2.   Puck Pieterse                                                       

3.   Lucinda Brand

4.   Denise Betsema

5.   Ceylin del Carmen Alvarado

6.   Shirin van Anrooij

7.   Inge van der Heijden

8.   Manon Bakker

9.   Annemarie Worst

10. Aniek van Alphen

11. Marianne Vos

12. Yara Kastelijn

13. Leonie Bentveld

14. Iris Offerein

Selectie Beloften Mannen

1. Luke Verburg

2. David Haverdings

3. Tibor del Grosso

4. Danny van Lierop

5. Bailey Groenendaal

6. Lucas Janssen 

 

Selectie junior mannen

1. Guus van den Eijnden

2. Senna Remijn

3. Jelte Jochems

4. Floris Haverdings

5. Mika Vijfvinkel

6. Keije Solen

l

Selectie junior vrouwen

1. Lauren Molengraaf

2. Puck Langenbarg

3. Sara Sonnemans

4. Bloeme Kalis

 

 

 

 

 

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.