KNWU stelt Maurice Leeser aan als nieuwe directeur

Maurice Leeser treedt per 1 februari 2023 aan als directeur van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU). Hij volgt daarmee interim-directeur Nicolien Nicolai op, die de komende tijd wel betrokken zal blijven om de transitie naar de nieuwe structuur te begeleiden. Vanaf het voorjaarscongres 2023 gaat Leeser in de nieuwe organisatiestructuur de functie van directeur-bestuurder vervullen.

Leeser heeft meerdere bestuursfuncties binnen de sportwereld vervuld. Zo was hij onder meer directeur van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond (2008-2011), directeur van het Watersportverbond (2011-2018) en directeur-bestuurder bij Sportbedrijf Lelystad (2018-2021). Daarnaast is hij werkzaam geweest bij de Dopingautoriteit, Gehandicaptensport Nederland, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en VeiligheidNL. Leeser is adviseur van de Nederlandse Sportraad en is lid van de Raad van Toezicht van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWbN).

Voorzitter Wouter Bos is blij met Maurice Leeser als directeur en toekomstig directeur-bestuurder van de KNWU. “Met Maurice hebben we een bestuurder gevonden met veel ervaring die we op dit moment binnen de KNWU hard nodig hebben. Hij snapt de financiële issues binnen een nationale sportbond, is goed bekend met de verschillende uitdagingen bij zowel topsport als breedtesport, heeft een uitstekend netwerk bij NOC*NSF en kent ook de wereld van provincies en gemeenten goed. We zijn echt heel blij dat hij al deze ervaring nu in wil zetten voor de KNWU."

Leeser is verheugd om volgende maand aan de slag te gaan bij de KNWU. “Ik kijk er naar uit om me in te zetten voor alle Nederlanders die de wielersport beoefenen of een warm hart toedragen. Met de structuurtransitie laat de KNWU zien dat het een eigentijdse sportbond is die zich ontwikkelt en aanpast aan de veranderende omgeving. Ik ben blij dat ik een bijdrage mag gaan leveren aan de Nederlandse wielersport.”

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.