KNWU-selectie voor wereldbeker veldrijden Benidorm

Na het Nederlands kampioenschap veldrijden in Zaltbommel van afgelopen weekend verschuift de focus van bondscoach Gerben de Knegt naar het WK in Hoogerheide begin februari. In Benidorm (en een week later in Besançon) rijden ook de beloften en junioren (m/v) mee, terwijl bij de elite de nationale top weer in volle breedte aanwezig is.

De Knegt had het WK al nadrukkelijk in zijn achterhoofd bij het samenstellen van de selectie voor Benidorm. ‘’Bij de jongeren heb ik bij de beloften en de junioren gekozen voor volledige selecties, omdat de eventuele WK-gangers dan nog punten kunnen halen die een goede startplek garanderen op het WK. Bij de junior-vrouwen heeft alleen Nederlands en Europees kampioen Lauren Molengraaf daar uitzicht op, waardoor de andere junior-vrouwen zich dichter bij huis kunnen voorbereiden. In Besançon verwacht ik weer met een grotere selectie te vertrekken.’’

De Knegt kan in Benidorm ook Mathieu van der Poel en Shirin van Anrooij weer aan het werk zien. Zij sloegen het NK in Zaltbommel over.

Selectie Elite Mannen

1. Lars van der Haar

2. Mathieu van der Poel

3. Joris Nieuwenhuis

4. Mees Hendrikx

5. Corne van Kessel

6. Stan Godrie

7. Klaas Groenen

Selectie Elite Vrouwen

1. Fem van Empel

2. Puck Pieterse

3. Lucinda Brand

4. Shirin van Anrooij

5. Inge van der Heijden

6. Manon Bakker

7. Annemarie Worst

8. Aniek van Alphen

9. Marianne Vos

Selectie Beloften Mannen

1. David Haverdings

2. Luke Verburg

3. Tibor del Grosso

4. Danny van Lierop

5. Bailey Groenendaal

6. Lucas Janssen

Selectie Junior-Mannen:

1. Guus van den Eijnden

2. Senna Remijn

3. Floris Haverdings

4. Jelte Jochems

5. Mika Vijfvinkel

6. Keije Solen

Selectie Junior-Vrouwen:

1. Lauren Molengraaf

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.