KNWU-selectie voor WB veldrijden Besançon

PAPENDAL, 23 januari 2023 - Bondscoach Gerben de Knegt heeft de selectie gereed voor de laatste wereldbekerwedstrijd van het veldritseizoen 2022-2023, die zondag in het Franse Besançon wordt verreden. Mathieu van der Poel gebruikt deze cross als opmaat naar het wereldkampioenschap in Hoogerheide. Onder anderen wereldbekerwinnares Fem van Empel en wereldkampioene Marianne Vos kiezen voor een andere aanloop naar de mondiale titelstrijd.

Waar bij de mannen een grote selectie aan het vertrek staat, kiezen meerdere vrouwen ervoor om niet naar Frankrijk af te reizen. Behalve de genoemde Vos en Van Empel ontbreken ook Shirin van Anrooij en Ceylin del Carmen Alvarado op de startlijst voor Besançon. Bondscoach Gerben de Knegt merkt dat de sporters er dit keer verschillend in staan. ‘’Bij de mannen hebben we veel animo voor Besançon. Sommige renners combineren dat met hun verblijf in Spanje. Bij de vrouwen kiezen veel rensters ervoor om wat extra rust in te bouwen richting het wereldkampioenschap. En dat geldt ook voor enkele jongeren. Ons doel is om zo sterk mogelijk vertegenwoordigd te zijn in Hoogerheide, de sporters hebben daar allemaal hun eigen voorkeur voor.’’

 

Selectie Elite Mannen

1. Lars van der Haar

2. Mathieu van der Poel

3. Pim Ronhaar

4. Ryan Kamp

5. Joris Nieuwenhuis

6. Mees Hendrikx

7. Corné van Kessel

8. Stan Godrie

9. David van der Poel

 

Selectie Elite Vrouwen:

1.   Puck Pieterse                                                      

2.   Lucinda Brand

3.   Denise Betsema

4.   Inge van der Heijden

5.   Manon Bakker

6.   Annemarie Worst

7.   Aniek van Alphen

 

Selectie Beloften-Mannen:

1. Luke Verburg

2. Tibor del Grosso

3. Danny van Lierop

4. Bailey Groenendaal

5. Lucas Janssen

 

Selectie Junior-Mannen:

1. Senna Remijn

2. Floris Haverdings

3. Keije Solen

4. Jelte Jochems

5. Mika Vijfvinkel

 

Selectie Junior-Vrouwen:

1. Puck Langenbarg

2. Sara Sonnemans

3. Roxanne Takken

4. Bloeme Kalis

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.