Shimano en Fondo helpen sportieve fietsers op weg in Kleppers, de podcast

De inmiddels jarenlange samenwerking tussen Shimano en de KNWU wordt via deze gloednieuwe podcast verder geïntensiveerd.

Al geruime tijd zet de KNWU zich sterk in op kennisdeling en het opleiden van (beginnende) sportieve fietsers. In eerste instantie deed de wielerbond dat binnen Fondo, haar bekroonde trainingsapp, op het vlak van trainingsleer. Inmiddels worden ook steeds vaker trouwe partners betrokken om elk op hun eigen domein kennis en kunde over te dragen op fietsend Nederland.

Zowel Shimano als Fondo geloven dat goed materiaal een essentiële aanvulling is op een goede conditie, om optimaal fietsplezier te ervaren. Is het lichaam klaar voor het volgende wielerdoel? Zorg dan ook dat je op de juiste fiets traint, met goede materialen die aan jouw wensen voldoen én in goede conditie verkeren. Dát is waar Kleppers, de podcast over gaat. Veel tips in Jip-en-janneketaal, om sportieve fietsers met relatief weinig kilometers op de teller, op een verantwoorde manier, beter en prettiger te laten fietsen.

Martin Faes, Product Owner Fondo bij de KNWU: “Dit soort mooie activaties met onze partners geeft veel energie. Als het aankomt op beter worden op de fiets, ben je nooit uitgeleerd. Hoe mooi is het dan dat we deze kennis niet alleen in onze app en in onze online kennisbank kunnen aanbieden, maar nu ook naar buiten kunnen brengen via een podcast?!”

Rik Looijen, PR & Content Specialist bij Shimano: “De vrijheid en eindeloze mogelijkheden die het fietsen biedt is geweldig, maar ook precies wat het voor beginners -zonder ervaringsdeskundige in de buurt- zo lastig maakt. Deze serie moet daarbij helpen. Ingewikkelde fietsdilemma’s, simpel uitgelegd. Eén klein uurtje vol klare taal, en concrete tips over training & materiaal.”

Aflevering #1: Je eerste (echte) fiets kopen

De eerste aflevering staat inmiddels online en is onder andere te beluisteren via Spotify en Apple Podcasts. In deze aflevering wordt, samen met Douwe Doorduin (@douwedoetdingen) ingezoomd op het kopen van je eerste (echte) fiets. Want moet dat nou een racefiets zijn, of een gravelbike, of misschien wel heel iets anders? Zie ook kleppers.cc.

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.