BORN en Fondo verlengen partnership

Met als doel de sportieve fietser te informeren over (het belang van) goede, gezonde sportvoeding, gaan BORN en de KNWU intensiever samenwerken binnen Fondo, de bekroonde trainingsapp van de wielerbond.

Het is een logische vervolgstap in de samenwerking tussen BORN en de KNWU die inmiddels al jarenlang bestaat. Waar de Nederlandse topsporters, van beloften tot elite, al die tijd al profiteerden van de expertise en producten van de sportvoedingsproducent uit Limburg, heeft ook de breedtesport via Fondo de afgelopen twee jaar aangenaam met BORN kennisgemaakt.

De samenwerking binnen Fondo richt zich op het informeren van de sportieve fietser. Er valt immers nog een wereld te winnen in het overbrengen van het belang van goede, gezonde sportvoeding. Door verkeerd eten en drinken hebben veel fietsers regelmatig te maken met de zogenaamde hongerklop. De juiste sportvoeding en de juiste hoeveelheid hadden dit kunnen voorkomen. Tegelijkertijd zorgt een goede inname van sportvoeding voor verbeterde prestaties.

Binnen de Fondo trainingsapp worden gebruikers voor iedere training gecoacht met sportvoedingsadvies voor die specifieke training. Aanvullend vinden gebruikers een ruim gevulde kennisbank terug, waarin dieper wordt ingegaan op alle facetten die bij het kiezen van de juiste sportvoeding komen kijken. Tot slot biedt BORN iedere sportieve fietser een persoonlijk voedingsplan aan.

“Het is erg fijn dat we ook de komende twee jaar weer kunnen samenwerken met een trouwe partner als BORN. We hebben binnen Fondo nog lang niet alles verteld over sportvoeding, dus daar gaan wij samen de komende tijd ook flink op inzetten. Dit alles met het doel om de Fondo-gebruikers zo goed mogelijk te ondersteunen richting hun volgende wielerdoelen.” - Martin Faes, Product Owner Fondo

“Wij zijn enorm trots op onze langdurige samenwerking met de KNWU. Wij helpen de Nederlandse topsporters al jaren met het behalen van unieke prestaties, maar wij vinden het ook belangrijk om de breedtesport te helpen en informeren over het belang van goede sportvoeding. Samen met Fondo kunnen wij nu nog meer fietsers helpen met het behalen van hun doelen!” - Jorn van den Bunder, Commercieel Projectmanager BORN

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.