Selectie TeamNL voor WK Paracycling Glasgow

Bondscoach Floris Goesinnen heeft de selectie rond voor de weg- en baanwedstrijden op het WK Paracycling. Nederland komt met een sterke selectie naar Glasgow, waarmee ingezet wordt op medailles en zeker ook een aantal titels. Tijdens dit WK worden de onderdelen van Paracycling geïntegreerd in het programma van de andere baan- en wegkampioenschappen.

Volgens Goesinnen is het toernooi in Schotland bovendien van belang richting de Paralympische Spelen in Parijs van komend jaar. ‘’De dubbel van baan- en wegtoernooi geldt als goede generale voor de Paralympische spelen waar beide disciplines ook snel achter elkaar gereden worden voor de duurrenners. Maar dit is ook een belangrijk toernooi - en zelfs het enige WK weg dat meeweegt - in het kader van het verzamelen van startplekken voor de Paralympische Spelen van Parijs. Een deel van de selectie is met de KNWU naar Tignes getrokken voor een hoogtestage en ligt op stoom om in Glasgow optimaal te presteren. Daar zullen we Marieke van Soest missen. De uittredend wereldkampioen binnen de T1 wordt na een lastig voorjaar geopereerd aan een beknelde liesader. Wel aan de start staan onder andere de tandemrijders Tristan Bangma met Patrick Bos die op jacht gaan naar de laatste missende wereldtitel op het CV: de achtervolging. Ook Mitch Valize, Jennette Jansen en Caroline Groot zijn sporters om in de gaten te houden, maar we hebben nog veel meer kanshebbers voor (gouden) successen.’’

Technisch directeur en chef de mission Wilbert Broekhuizen kijkt uit naar het optreden van deze sporters van de KNWU. ‘’Het is fantastisch en een geweldige stap in de goede richting dat de WK's nu samen gaan met de valide sport. Para is topsport en dat willen onze sporters tonen in Glasgow! De resultaten dit jaar in de wereldbeker waren outstanding. Na een periode van training en een goede hoogtestage richting het WK zijn de selecties er klaar voor om opnieuw te strijden om de medailles op het WK.’’

Selectie WK Paracycling:

Tijdrit en wegwedstrijd : Mitch Valize (H5), Tim de Vries (H5), Geert Schipper (H4) Jennette Jansen (H4) Chantal Haenen (H5), Jetze Plat (H4), Mark Mekenkamp (H3), Mischa Hielkema (H3) en Yvette Wollersheim (H5)

Baan:Caroline Groot (achtervolging, scratch, 500 meter en 200 meter vliegende start)

Tijdrit, wegwedstrijd en baan:Aniek van den Aarssen (achtervolging, scratch, 200 meter vliegende start en 500 meter), Tristan Bangma/Patrick Bos (tandem achtervolging en kilometer), Vincent ter Schure/Timo Fransen (tandem achtervolging, kilometer), Daniel Abraham (achtervolging, scratch), Martin van de Pol (achtervolging en scratch) en Mattijs Drenth (achtervolging, scratch, 200 meter vliegende start en kilometer)

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.