KNWU-selectie voor wereldbeker CX Waterloo

PAPENDAL, 9 oktober 2023 - Bondscoach Gerben de Knegt heeft de selectie voor de eerste wereldbeker veldrijden van het seizoen 2023-2024 gereed. Die wordt op 15 oktober verreden in Waterloo (VS). Daar komen onder anderen wereldkampioene Fem van Empel en Nederlands kampioenen Lars van der Haar en Puck Pieterse in actie.

De Knegt schreef zes mannen en zeven vrouwen in voor de wedstrijd in Waterloo, die dit jaar de enige wereldbeker in de VS is. ‘’Dat maakt dat niet iedereen van de toppers de oversteek nu maakt, met uitzondering van de mensen die echt ambitie hebben voor het wereldbekerklassement. Dat geeft mij de ruimte om enkele renners de kans te geven die normaal niet in aanmerking komen als alle toppers wel willen rijden.’’

Veel van de geselecteerden reden al enkele veldritten in Europa, maar Puck Pieterse rijdt in Noord-Amerika haar eerste cross van deze winter. De Amersfoortse is al op dit continent aanwezig omdat ze wereldbekers op de mountainbike reed in de VS en Canada. De Knegt kan niet over alle toppers beschikken. ‘’Denise Betsema en Lucinda Brand kampen nog met de naweeën van een blessure en Marianne Vos rijdt deze winter niet in het veld na een operatie. Maar afgelopen weekend konden we in Beringen – waar Fem van Empel, Ceylin del Carmen Alvarado en Shirin van Anrooij op het podium stonden – zien dat we bij de vrouwen voldoende toppers hebben om voor de winst mee te doen. En dat verwacht ik in Waterloo ook.’’

Selectie Elite Mannen
1. Lars van der Haar

2. Joris Nieuwenhuis

3. Ryan Kamp

4. Pim Ronhaar

5. David Haverdings

6. Pete Uptegrov

Selectie Elite Vrouwen
1. Fem van Empel

2. Puck Pieterse                                                       

3. Ceylin Alvarado

4. Shirin van Anrooij

5. Inge van der Heijden

6. Manon Bakker

7. Leonie Bentveld

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.


berichten