KNWU-selectie voor WB veldrijden Maasmechelen

PAPENDAL, 23 oktober 2023 - Bondscoach Gerben De Knegt heeft elf mannen en elf vrouwen geselecteerd voor de volgende wereldbekermanche in het veld, die komende zondag in Maasmechelen wordt verreden. Wereldkampioene Fem van Empel zal daar haar leidende positie in de wereldbeker verdedigen en verder heeft de bondscoach ook hoog gespannen verwachtingen van de Nederlandse vrouwen komend weekeinde.

''Ook zonder Puck Pieterse, Shirin van Anrooij (rust) en Lucinda Brand (herstellende van een blessure) zijn er volop kansen om de topplekken bij de vrouwen te bezetten. Al realiseer ik me goed dat we met Kata Blanka Vas een belangrijke concurrente missen nu zij geblesseerd is. Of het voor de sport internationaal goed is, dat we zo domineren, is een andere discussie, maar ik zie ons de komende jaren zeker volop voor de prijzen meedoen. Met een sterke huidige lichting, waar Fem, Puck en Shirin al toe gerekend mogen worden, maar ook met de ontwikkeling van rensters als Leonie Bentveld en Lauren Molengraaf.''

De Knegt mocht bij de mannen en de vrouwen enkele aanwijsplekken invullen en geeft onder andere oud-wereldkampioen bij de junioren Jens Dekker en de opkomende Anne Knijnenburg kansen. ''Dat zijn voor mij rouleerplekken, waardoor renners de kans krijgen zich te tonen in een sterk veld en - niet onbelangrijk - punten te halen om betere startplekken af te dwingen en in het geval van Jens wellicht zelf een plek in de top 50 veilig te stellen. En die geeft meer startzekerheid voor de rest van het seizoen.''

Selectie Elite Mannen

1. Lars van der Haar

2. Joris Nieuwenhuis

3. Ryan Kamp

4. Pim Ronhaar

5 Corne van Kessel

6. Mees Hendrikx

7. Stan Godrie

8. Jens Dekker

9. Danny van Lierop

10. Guus van den Eijnden

11. Lucas Janssen

Selectie Elite Vrouwen

1. Fem van Empel

2. Ceylin Alvarado

3. Denise Betsema

4. Inge van der Heijden

5. Manon Bakker

6. Annemarie Worst

7. Aniek van Alphen

8. Lauren Molengraaf

9. Leonie Bentveld

10. Iris Offerein

11. Anne Knijnenburg

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.