Jeffrey Hoogland zet nieuw wereldrecord op kilometer

Baanwielrenner Jeffrey Hoogland schrijft geschiedenis door het officiële wereldrecord op de kilometer op zijn naam te zetten. Op de 1800 meter hoge wielerbaan van Aguascalientes in Mexico verpulverde Hoogland het bestaande record van 56,303 seconden, dat maar liefst 10 jaar op naam stond van François Pervis uit Frankrijk.

 

Met een ongelofelijke tijd van 55,433 seconden versloeg Hoogland niet alleen het vorige record, maar vestigde hij ook een nieuwe standaard voor zijn specialiteit. Deze prestatie voegt zich bij zijn ongeslagen status op internationaal niveau op dit onderdeel. “Een bekroning op mijn titels en een prachtig begin richting de Olympische Spelen 2024 in Parijs” spreekt Hoogland.

 

Het behalen van dit wereldrecord was geen eenvoudige taak. Hoogland had enige tijd nodig om een eerste reactie te geven. “Ik kan op dit moment nog niet genieten, het doet echt overal pijn. Ik ben heel erg blij met het wereldrecord, daarvoor kwam ik hier. Dat ik bijna 1 seconde sneller ben, is echt heel vet”.

 

De voorbereidingen voor dit moment waren intens. "De afgelopen tijd heeft alles moeten wijken voor dit moment," zei Hoogland. "Ik weet niet hoelang mijn carrière nog duurt, maar ik wilde graag voor altijd aan de sport verbonden blijven met een wereldrecord. Dat het nu gelukt is, voelt fantastisch. Ik ben alle partners die mij deze kans hebben gegund zeer dankbaar."

 

De 200 meter recordpoging:

Jeffrey had een reserve dag voor 1 november als hij het wereldrecord vandaag niet had verbroken. Door het resultaat van vandaag is hij vastberaden om morgen ook het wereldrecord op de 200 meter op zijn naam te zetten. Woensdag 1 november 21:00 Nederlandse tijd zal dit gebeuren. Updates hiervan zullen volgen.

 

Foto- en videomateriaal:

Beelden van de 1 kilometer recordpoging:

Fotomateriaal van de poging: https://we.tl/t-nuiy56GB5h

 

Informatie en pers:

Voor meer informatie en interviews kunt u contact opnemen met:

Dille Rikkert

+31611511132

dille@houseofsports.nl

 

Partners die de recordpoging mede mogelijk maken:

Nederlandse Loterij (Lotto), Yamaha, AP Support, AGU, Omnisport, KNWU/ TeamNL, HiPRO en House of Sports

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.