KNWU-selecties voor WB Dendermonde

PAPENDAL, 7 november 2023 - Bondscoach Gerben de Knegt heeft de selectie gereed voor de volgende wereldbekermanche die zondag in Dendermonde wordt verreden. In de tien mannen en tien vrouwen tellende Nederlandse afvaardiging is veel ruimte voor beloften ingeruimd. Bij de elite ontbreken enkele toppers, waaronder wereldkampioene Fem van Empel die twee weken rust neemt.   

 

Daarentegen is Lucinda Brand weer van de partij. De Knegt. ‘’Lucinda trainde vorige week mee en ik kreeg een goede indruk van haar vorm. Ik denk dat ze direct een goed niveau kan halen in Dendermonde.’’ Verder maakte de bondscoach gebruik van de mogelijkheid om jonge renners een kans te geven extra ervaring op te doen op het hoogste niveau en punten te behalen om hen van een betere startpositie te voorzien in de wedstrijden die volgen. ‘’We proberen via een roulatiesysteem iedereen met ambitie en voldoende kwaliteiten aan bod te laten komen.’’

 

Selectie Elite Mannen:

 
1.   Lars van der Haar

2.   Joris Nieuwenhuis

3.   Pim Ronhaar

4.   Ryan Kamp

5    Corne van Kessel

6.   David Haverdings

7.   Mees Hendrikx

8.   Stan Godrie

9.   Lucas Janssen

10. Bailey Groenendaal

 

 


Selectie Elite Vrouwen

                                                      

1.   Ceylin del Carmen Alvarado

2.   Inge van der Heijden

3.   Lucinda Brand

4.   Manon Bakker

5.   Denise Betsema

6.   Aniek van Alphen

7.   Annemarie Worst

8.   Leonie Bentveld

9.   Iris Offerein

10. Isa Nomden

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.