KNWU-selectie voor wereldbeker veldrijden Troyes

PAPENDAL, 13 november 2023 - Bondscoach Gerben de Knegt vaardigt een omvangrijke selectie af naar Troyes, waar zondag de volgende manche van de wereldbeker wordt verreden. In Frankrijk komen namelijk voor het eerst deze winter ook de beloften, junioren en junior-vrouwen in actie. Bij de elite kan De Knegt beschikken over de winnaars van de vorige wereldbeker in Dendermonde Pim Ronhaar en Ceylin del Carmen Alvarado. Ook maakt Nederlands kampioene Puck Pieterse bij de vrouwen opnieuw haar opwachting, net als Nederlands beloftenkampioen Tibor del Grosso.

De overwinning van Ronhaar kan volgens De Knegt als motivatie dienen voor de beloften en junioren die komend weekeinde in actie komen in Troyes. ‘’Voor Nederland is die zege hoopgevend, want het is even geleden dat er naast Mathieu van der Poel en Lars van der Haar een Nederlander een wereldbeker bij de mannen wist te winnen. Wil je bij de elite meedoen voor de prijzen dan moet je gezien de statistieken in de beloftencategorie mede de wedstrijden hebben kunnen domineren. Pim is natuurlijk wereldkampioen bij de beloften geweest en wint nu zijn eerste wereldbeker bij de profs. Voor het Nederlandse crossen is dat een opsteker en ook wel iets om trots op te zijn.’’

Nadat het EK eerder deze maand geen eremetaal opleverde in de jongeren categorieën ziet de bondscoach de wereldbeker in Troyes als een kans op sportieve revanche. ‘’Daarom ook ga ik met omvangrijke selecties naar Frankrijk, maar dat zal ik een week later in Dublin niet meer doen, ook vanwege de logistieke uitdaging om naar Ierland te reizen met mensen en materiaal. In Troyes kunnen de renners met ambitie eventueel laten zien dat de prestaties op het EK een momentopname waren en dat ze meer in huis hebben.’’

Selectie Elite Mannen

1. Lars van der Haar

2. Joris Nieuwenhuis

3. Pim Ronhaar

4. Ryan Kamp

5. Corne van Kessel

6. Stan Godrie

7. Mees Hendrikx

Selectie Elite Vrouwen

1. Puck Pieterse

2. Ceylin del Carmen Alvarado

3. Inge van der Heijden

4. Lucinda Brand

5. Denise Betsema

6. Manon Bakker

7. Annemarie Worst

8. Leonie Bentveld

9. Lauren Molengraaf

10. Iris Offerein

11. Isa Nomden

Selectie U23 Mannen

1. Tibor del Grosso

2. David Haverdings

3. Danny van Lierop

4. Lucas Janssen

5. Bailey Groenendaal

6. Guus van den Eijnden

Selectie Junior Mannen

1. Senna Remijn

2. Keije Solen

3. Floris Haverdings

4. Michiel Mouris

5. Ruud Junior Nagengast

6. Max Rijvers

Selectie Junior Vrouwen

1. Puck Langenbarg

2. Bloeme Kalis

3. Sara Sonnemans

4. Mae Cabaca

5. Noï Moes

6. Roxane Takken

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.