KNWU-selectie voor wereldbeker veldrijden Dublin

 

PAPENDAL, 20 november 2023 - Bondscoach Gerben de Knegt reist met een compacte selectie af naar de wereldbeker veldrijden in Dublin. In deze afvaardiging de leiders in de wereldbeker bij de elite-vrouwen Ceylin del Carmen Alvarado en beloften-mannen Tibor del Grosso. Bij de elite-mannen koos onder andere Nederlands kampioen Lars van der Haar ervoor om de veldrit in de Ierse hoofdstad over te slaan. Ook het aantal junioren en junior-vrouwen is beperkt.

Waar onder anderen Van der Haar, Pieterse en Worst er zelf voor kiezen om niet te rijden, hield De Knegt het aantal jongeren beperkt vanuit kostenoogpunt. ‘’Ik vind dat we als veldritland onze verantwoordelijkheid moeten nemen door wel met beloften, junioren en een junior-vrouw van start te gaan in Dublin. Maar dan kies ik wel voor jonge sporters die daar sportief iets te zoeken hebben en voor wie dit goed in de opbouw van hun winter past. Wat ook een rol speelt: bij de beloften en junioren tellen maar vier van de zes wereldbekers mee voor het eindklassement. Dus voor de renners die nu niet mee zijn, heeft de niet-selectie geen directe gevolgen.’’

 

Bij de elite laat de bondscoach de keuze aan de sporters. ‘’Soms past een trainingsmoment beter in de indeling van de winter van een coureur, een ander weegt de verplaatsing mee in de belasting van zo’n weekend. Met Puck Pieterse hebben we een sporter in huis die straks ook weer MTB-ambities heeft. Voor mij is het logisch dat sporters dit soort afwegingen maken. Net zoals ik mijn keuzes maak bij de selectie van de jongeren.’’

 

 

Selectie Elite Mannen

1. Pim Ronhaar

2. Ryan Kamp

3. Corné van Kessel

 

 

Selectie Elite Vrouwen

 1.   Ceylin Alvarado                                                        

2.   Inge van der Heijden

3.   Lucinda Brand

4.   Denise Betsema

5.   Manon Bakker

6.   Aniek van Alphen

7.   Leonie Bentveld 

8.   Lauren Molengraaf 

9.   Femke Gort

 

  

Selectie U23 Mannen

1. Tibor del Grosso

2. David Haverdings

3. Danny van Lierop

4. Bailey Groenendaal

5. Guus van den Eijnden

 

Selectie Junior Mannen

1. Senna Remijn

2. Keije Solen

 

Selectie Junior Vrouwen

1. Puck Langenbarg

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.