KNWU-selectie voor wereldbeker veldrijden Flamanville

PAPENDAL, 27 november 2023 - Bondscoach Gerben de Knegt heeft de selectie gereed voor de komende wereldbekermanche die komende zondag in het Franse Flamanville wordt verreden. De winnaars van de elitewedstrijden van afgelopen weekeinde Lucinda Brand en Pim Ronhaar zijn blikvangers net als Shirin van Anrooij die na een pauze terugkeert in het veld. Wereldkampioene Fem van Empel en Nederlands kampioene Puck Pieterse ontbreken in Frankrijk.

Na een succesvol weekend – want ook belofte Tibor del Grosso won in Dublin – staan in Flamanville opnieuw alleen de elite categorieën aan de start. De Knegt hoopt er op nieuw succes voor de Nederlandse veldrijders. ‘’Mooi om te zien dat Pim in Dublin bevestigt met een tweede overwinning, waarmee hij ook in de wereldbekerstand een goede zaak doet. Lars van der Haar en Joris Nieuwenhuis zijn ook weer van de partij en ik had in de selectie ook ruimte voor bijvoorbeeld Luke Verburg, die weer wat extra crossritme kan opdoen en punten kan scoren voor een betere startpositie. Ook bij de vrouwen was die ruimte er voor Femke Gort. Bij de vrouwen zagen we in Dublin Lucinda Brand de stijgende lijn doortrekken met winst. Zij staat ook op de rol voor Flamanville. Ook wereldbekerleidster Ceylin del Carmen Alvarado rijdt in Flamanville, net als Shirin van Anrooij die weer mee komt doen in het veld. Fem van Empel en Puck Pieterse slaan deze wedstrijd over met het oog op de rest van de winter en de andere wielerdisciplines waar ze komend jaar weer in willen uitblinken. Voor mij zijn dat logische keuzes. Bovendien is het een opsteker dat we met veel verschillende rensters kunnen winnen, ook als we toppers als Puck en Fem moeten missen.’’

Elite-mannen:

1. Lars van der Haar

2. Joris Nieuwenhuis

3. Pim Ronhaar

4. Ryan Kamp

5 Corné van Kessel

6. Stan Godrie

7. Mees Hendrikx

8. Luke Verburg

Selectie Elite Vrouwen

1. Ceylin del Carmen Alvarado

2. Lucinda Brand

3. Inge van der Heijden

4. Annemarie Worst

5. Manon Bakker

6. Shirin van Anrooij

7. Denise Betsema

8. Leonie Bentveld

9. Lauren Molengraaf

1o. Femke Gort

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.