KNWU Nederlands Kampioenschap Jeugdwielrennen komt naar Zuidland

Wielerclub PRC Delta organiseert op 8 juni 2024 het KNWU NK Jeugdwielrennen in Zuidland. Vanuit het hele land zullen kinderen in de leeftijd van 7 tot 14 jaar strijden om het felbegeerde rood-wit-blauwe tenue waarin zij een jaar lang mogen rijden. Het parcours loopt dwars door Zuidland heen en komt langs de mooiste plekjes van het dorp.

De organisatie van het KNWU NK Jeugdwielrennen 2024 is onlangs toegewezen aan wielerclub PRC Delta in Spijkenisse. Anderhalf jaar geleden tijdens het Jeugd NK wielrennen in Nijverdal is het idee om deze wedstrijd te organiseren ontstaan. Tijdens de afsluitende barbecue op de camping waar de vereniging verbleef, werd de wens zachtjes uitgesproken. Nu, anderhalf jaar en vele hobbels verder, hebben ze van de KNWU vernomen dat de organisatie in hun handen is op 8 juni 2024.

Tijdens het zoeken naar de beste locatie om een parkoers uit te tekenen kwam de organisatie als snel terecht in het mooie wielerdorp Zuidland, gelegen in de gemeente Nissewaard.

Zuidland, het dorp waar vele wielrenners zijn opgegroeid en wonen. Dit wielerdorp bij uitstek wordt het prachtige decor van een 1,5 km lang parkoers dat dwars door het dorp gaat. De Zuidlandse renners Maarten den Bakker, Chantal van den Broek-Blaak, Daan Hoole, gebroeders van Sintmaartensdijk, Kevin Inkelaar én Fabio Jakobsen reageerden allen zeer enthousiast toen zij over dit evenement hoorden en hebben, waar mogelijk, zelfs belangeloos meegewerkt aan een promotiefilm voor dit unieke evenement.

 

8 juni beloof nu al een mooie dag te worden voor de 750 kinderen die gaan strijden om de felbegeerde rood-wit-blauwe trui in hun categorie.

“We willen er een geweldige dag van maken. Daarom zijn we niet alleen bezig met het regelen van de praktische zaken van het evenement maar ook met leuke extra’s zoals een groot horecaplein en toffe merchandise.” aldus initiatiefnemer Dennis Kloos. Bestuurslid Wesley Lems vult aan: “We zullen zowel de bewoners als de bezoekers al in vroeg stadium informeren over het evenement. Het is bijzonder om nu al te zie hoe behulpzaam de inwoners van het dorp zijn. Het kan niet anders dan een groot succes worden!”

De KNWU is blij met het NK Jeugdwielrennen in Zuidland. Maurice Leeser, Directeur-Bestuurder bij de KNWU: “We zijn verheugd met PRC Delta als organisator van het NK wielrennen voor de jeugd. We zijn ervan overtuigd dat PRC Delta een prachtig en uitdagend parcours voor het kampioenschap neer kan leggen en daarmee nog meer kinderen kan enthousiasmeren voor de fietssport. Dat vinden we met name belangrijk omdat steeds minder kinderen actief bewegen of bijvoorbeeld met de fiets naar school gaan. PRC Delta draagt met het organiseren van het NK bij aan onze doelstelling om meer kinderen kennis te laten maken met de wielersport.”

Over PRC Delta

Wielervereniging PRC Delta is te vinden in Spijkenisse. Deze wielervereniging richt zich zowel op kinderen als volwassen wielrenners die wedstrijden willen rijden. Op het ruime parcours van 1,5 kilometer kan er in een veilige omgeving getraind worden. De vereniging bestaat uit een jeugdafdeling, waar de allerkleinste onder begeleiding het parcours op gaan en uit oudere categorieën. In de loop der jaren heeft PRC Delta al een aantal grote talenten mogen opleiden, die in het verleden heel succesvol waren of op dit moment in het profpeloton rond rijden. Voor meer informatie of een proefles kun je terecht op: www.prcdelta.nl

 

Kijk voor meer informatie over het NK Jeugdwielrennen 2024 op de website: www.nkjeugdwielrennen2024.nl

 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.

Voor meer informatie:

Wendy Kloos                 

Marketing & Communicatie

06-49771179

communicatie@nkjeugdwielrennen2024.nl

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.