KNWU-selectie voor wereldbeker veldrijden Namen

PAPENDAL, 11 december 2023 -Bondscoach Gerben de Knegt heeft de selectie bekend gemaakt voor de wereldbekermance veldrijden in Namen van komende zondag. De Nederlandse afvaardiging is bijna maximaal bezet, alleen wereldkampioen Mathieu van der Poel ontbreekt nog in de wereldbekerselectie. Bij de mannen en de vrouwen zijn alle winnaars van de wereldbekercrossen van deze winter tot nog toe present: drie bij de mannen en vier bij de vrouwen.

 

De Knegt zag afgelopen weekeinde in Val di Sole weer twee Nederlanders voor het eerst een wereldbekercross winnen: Manon Bakker deed dat bij de vrouwen, Joris Nieuwenhuis bij de mannen. ‘’We zijn als Nederland met een sterke reeks bezig deze winter, waarbij veel verschillende coureurs er tot nog toe in geslaagd zijn een wereldbekermanche te winnen. Daarmee staan we er goed voor. Er breekt langzamerhand een belangrijke en drukke periode aan. Namen is een veldrit met een mooi en iconisch parcours waar praktisch iedereen wil rijden, dus we kunnen met een topbezetting afreizen. Binnenkort mogen we ook Mathieu van der Poel in deze reeks verwachten. Veel renners zullen na een korte stage gebrand zijn de draad weer op te pakken.’’ Zo is wereldkampioene Fem van Empel weer terug in het wereldbekercircuit. Door de leidende positie in de wereldbeker U23 van Tibor del Grosso mocht De Knegt een extra belofte opstellen.

Selectie Elite Mannen

 
1. Lars van der Haar

2. Joris Nieuwenhuis

3. Pim Ronhaar

4. Ryan Kamp

5. Corné van Kessel

6. Mees Hendrikx

7. Stan Godrie

 

Selectie Elite Vrouwen

 

1.   Ceylin del Carmen Alvarado

2.   Fem van Empel                                                     

3.   Puck Pieterse

4.   Lucinda Brand

5.   Annemarie Worst

6.   Inge van der Heijden

7.   Manon Bakker

8.   Denise Betsema

9.   Shirin van Anrooij

10. Aniek van Alphen

11. Leonie Bentveld

12. Mirre Knaven

13. Iris Offerein

14. Isa Nomden

 

 

Selectie U23 Mannen

 

1. Tibor del Grosso

2. David Haverdings

3. Danny van Lierop

4. Lucas Janssen

5. Bailey Groenendaal

6. Guus van den Eijnden

7. Rens Teunissen van Manen

 

Selectie Junior Mannen

 

1. Senna Remijn

2. Keije Solen

3. Floris Haverdings

4. Michiel Mouris

5. Ruud Junior Nagengast

6. Max Rijvers

Selectie Junior Vrouwen

 

1. Bloeme Kalis

2. Sara Sonnemans

3. Mae Cabaca

4. Noï Moes

5. Roxanne Takken

 

 

 

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.