KNWU-selectie voor wereldbeker veldrijden Hulst

Bondscoach Gerben de Knegt heeft zijn selectie gereed voor de wereldbekermanche veldrijden in Hulst. Voor het eerst dit seizoen strijkt de belangrijkste reeks in de cyclocross neer in Nederland. Het publiek kan zaterdag in Zeeuws-Vlaanderen onder anderen wereldkampioenen Mathieu van der Poel en Fem van Empel, Nederlands kampioenen Lars van der Haar en Puck Pieterse en wereldbekerleidster Ceylin del Carmen Alvarado aan het werk zien.

 

Met veertien mannen en veertien vrouwen staat er kwalitatief en kwantitatief een sterke groep aan de start in Zeeland. De Knegt: ‘’Mooi dat we in eigen land met een sterke selectie aan de start staan, momenteel is dit de maximale bezetting waar het gaat om de kwaliteit van de groep. In eigen land mogen we nog net wat meer renners laten starten. Twaalf eliteplekken, aangevuld met twee beloften. Ik heb ervoor gekozen ook enkele  eliteplekken aan beloften te gunnen. Voor hun ontwikkeling zijn dit soort wedstrijden belangrijk en zeker voor de UCI-punten ook, want top 40 rijden in de wereldbeker levert nog altijd veel punten op, waarmee je later dus een betere startplek afdwingt in andere wedstrijden. Ook voor hen is het mooi nu een topcross in eigen land te kunnen rijden.’’

 

 Selectie Elite Mannen

 

1.   Lars van der Haar

2.   Joris Nieuwenhuis

3.   Mathieu van der Poel

4.   Pim Ronhaar

5.   Ryan Kamp

6.   Corné van Kessel

7.   Tibor del Grosso

8.   David Haverdings

9.   Mees Hendrikx

10. Stan Godrie

11. Danny van Lierop

12. Bailey Groenendaal

13. Lucas Janssen

14. Guus van den Eijnden

 
Selectie Elite Vrouwen

 

1.   Ceylin del Carmen Alvarado

2.   Lucinda Brand                                                    

3.   Fem van Empel

4.   Puck Pieterse

5.   Annemarie Worst

6.   Inge van der Heijden

7.   Manon Bakker

8.   Shirin van Anrooij

9.   Denise Betsema

10. Aniek van Alphen

11. Leonie Bentveld

12. Lauren Molengraaf

13. Larissa Hartog

14. Iris Offerein

 

 

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.