KNWU-selectie voor wereldbeker veldrijden Zonhoven

PAPENDAL, 2 januari 2024 - Bondscoach Gerben de Knegt heeft zijn selectie op papier voor de wereldbekercross van Zonhoven van komende zondag. Nederland reist af met een sterke selectie waarin wereldkampioenen Mathieu van de Poel en Fem van Empel maar ook wereldbekerleidster Ceylin del Carmen Alvarado in het oog springen. Zonhoven is de laatste wereldbeker die plaatsvindt voor het Nederlands Kampioenschap in Hoogeveen op 13 en 14 januari. Daarna kent de reeks nog twee manches met Benidorm en Hoogerheide.

De Knegt zag in Hulst niet alleen bij de vrouwen maar ook bij de mannen het gehele podium gevuld met Nederlandse crossers. ‘’Bij de mannen bestond zelfs de top 4 uit Nederlanders, een historische prestatie. Voor Nederland zou het goed zijn als er ook bij ons een commerciële veldritformatie komt die kan wedijveren met de Belgische topteams. Je zou denken dat de tijd nooit eerder zó rijp is geweest voor een dergelijk team. Voor een renner als Ryan Kamp – die tegen de absolute top aanschurkt – was dat een welkome ontwikkeling geweest. Eigenlijk is het ongelofelijk dat een renner van zijn kaliber geen volwaardig team meer heeft.’’

Selectie Elite Mannen
1. Lars van der Haar
2. Joris Nieuwenhuis
3. Mathieu van der Poel
4. Pim Ronhaar
5. Ryan Kamp
6. Tibor del Grosso
7. Corne van Kessel
8. Mees Hendrikx
9. Stan Godrie
10. Danny van Lierop
11. Bailey Groenendaal
12. Guus van den Eijnden

Selectie Elite Vrouwen
1. Ceylin del Carmen Alvarado
2. Fem van Empel
3. Lucinda Brand
4. Puck Pieterse
5. Annemarie Worst
6. Inge van der Heijden
7. Manon Bakker
8. Denise Betsema
9. Aniek van Alphen
10. Leonie Bentveld
11. Lauren molengraaf
12. Femke Gort
13. Larissa Hartog
14. Isa Nomden

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.