KNWU presenteert nieuw tenue: vlammen in oranje

KNWU en AGU presenteren op dinsdag 9 januari een nieuw oranje tenue voor alle TeamNL-selecties met een speciale video. De selecties starten in het jaar van de Olympische en Paralympische in een tenue waarin oranje de prominente kleur is, met op het shirt aanwezig de tulp en de Nederlandse driekleur. Het design is tot stand gekomen vanuit een samenwerking tussen de KNWU, kledingpartner AGU en hoofdsponsor Nederlandse Loterij. In de video wordt de weg naar oranje zichtbaar, waarin Harrie Lavreysen, Puck Pieterse, Judy Baauw en Mitch Valize een fraaie hoofdrol hebben.

De komende jaren schitteren de selecties van de KNWU in het nieuwe design. Het shirt verbindt de verschillende wielerdisciplines met elkaar. Samen gaan ze vlammen in en voor oranje. De Nederlandse baanrenners hebben de primeur op het EK in Apeldoorn dat woensdag 10 januari van start gaat.

Hqdefault

Samen trots

“De saamhorigheid van de wielersport en de trots om de outfit te dragen komt in dit design echt tof naar voren. Er zijn veel wielerdisciplines waarin sporters van de KNWU vertegenwoordigd zijn. Dit shirt draagt bij aan het gevoel van kracht en onderlinge verbondenheid”, aldus mountainbikester en veldrijdster Puck Pieterse. Daniël Heijne, verantwoordelijk voor Commercie & Communicatie bij de KNWU, voegt hieraan toe: “De KNWU is trots op het nieuwe design en klaar om hierin te gaan voor het hoogst haalbare. Als sporter begin je op de wielervereniging en groei je door tot in oranje. Samen met onze partners AGU en Nederlandse Loterij is een outfit ontworpen waarin we de komende jaren herkenbaar voor de dag komen. Dit in combinatie met de innovatietrajecten die we met AGU doorlopen, zorgt ervoor dat onze sporters iedere dag presteren op het hoogste niveau.”

Innovatie
Björn Jeurissen, CEO van AGU: “Aan het begin van dit Olympische en Paralympische jaar zijn de nieuwste innovaties toegepast op de wielerkleding van de nationale ploeg om tot de beste resultaten te kunnen komen. De kleding is voorzien van de meest aerodynamische technieken die optimaal comfort bieden tijdens de strijd om medailles. We zijn als Nederlandse expert op het gebied van fietsen niet anders gewend om met alle condities en disciplines rekening te houden en kijken ernaar uit om dit in 2024 tot perfectie te laten komen voor alle sporters van de KNWU.”

EK Baanwielrennen
Van 10 tot en met 14 januari is het EK Baanwielrennen in Omnisport Apeldoorn. Het Europees Kampioenschap bestrijkt maar liefst twaalf verschillende onderdelen, waaronder de sprint, madison en keirin. Onder andere Harrie Lavreysen, Marit Raaijmakers en Jeffrey Hoogland zullen aan de start verschijnen in het nieuwe tenue, dat dus niet alleen het snelst en meest innovatief is, maar ook vlamt in oranje.

Allergrootste supporter van sport
Nederlandse Loterij is de allergrootste supporter van sport, van breedtesport tot TeamNL. Jaarlijks geeft Nederlandse Loterij een groot deel van haar opbrengst via NOC*NSF aan de Nederlandse sport. In 2022 ging het om een bedrag van 52,3 miljoen euro waarmee de Nederlandse sport werd gesteund. Daarnaast is Nederlandse Loterij trotse hoofdsponsor van de KNWU.

---

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Onderstaand beeldmateriaal mag alleen gebruikt worden voor redactionele artikelen rondom de het nieuwe design van het KNWU tenue. De video is te embedden op de website door de onderstaande link te gebruiken.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/FVJpZQHtRRY?si=nJgxWEHoDp-IVuZW" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.