KNWU-selectie voor wereldbeker veldrijden Benidorm

PAPENDAL, 15 januari 2024 - Bondscoach Gerben de Knegt heeft zijn selectie op papier voor de wereldbeker die zondag 21 januari in het Spaanse Benidorm wordt verreden. Aan de Spaanse kust kan de KNWU-keuzeheer beschikken over wereldkampioenen Mathieu van der Poel en Fem van Empel, maar ook kersvers Nederlands kampioenen als Joris Nieuwenhuis, Lucinda Brand, Tibor del Grosso, Leonie Bentveld, Senna Remijn en Puck Langenbarg zijn van de partij. Zij lieten zich zondag tot nationaal kampioen kronen in Hoogeveen.

De Knegt:  ‘’We hebben bij de elite weinig verrassingen. Bij de vrouwen zijn de negen elite-vrouwen die straks het WK rijden (zeven plus de uittredend wereldkampioene en de winnares van de wereldbeker) ondertussen wel uit te tekenen en de andere startplekken in Benidorm zijn voor beloften-vrouwen.  Bij de mannen kan Mees Hendrikx nog voldoen aan de WK-eis om twee keer bij de beste zestien te rijden in de wereldbeker. Bij de junior-vrouwen reizen we maar met één renster af, hoewel verschillende rensters in deze categorie een prima NK reden. Om logistieke redenen moest ik de selectie echter al voor het weekend afronden. De wereldbeker in Benidorm is voor veel renners een prima gelegenheid om een wereldbeker in het veld met enkele dagen training in de zon te combineren voordat de finale van de wereldbeker in Hoogerheide en het WK in Tabor zich aandienen.’’

Selectie Elite Mannen

1. Lars van der Haar

2. Joris Nieuwenhuis

3. Mathieu van der Poel

4. Pim Ronhaar

5. Ryan Kamp

6. Corné van Kessel

7. Mees Hendrikx

8.Stan Godrie

Selectie Elite Vrouwen

1. Ceylin del Carmen Alvarado
2. Fem van Empel
3. Puck Pieterse
4. Lucinda Brand
5. Annemarie Worst
6. Inge van der Heijden
7. Manon Bakker
8. Denise Betsema
9 Leonie Bentveld
10. Aniek van Alphen
11. Lauren Molengraaf
12. Iris Offerein
13. Sophie von Berswordt

Selectie U23 Mannen

1. Tibor del Grosso

2. David Haverdings

3. Danny van Lierop

4. Lucas Janssen

5. Bailey Groenendaal

6. Guus van den Eijnden

Selectie Junior Mannen

1. Senna Remijn

2. Keije Solen

3. Floris Haverdings

4. Michiel Mouris

 

Selectie Junior Vrouwen

1. Puck Langenbarg

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.