KNWU en TrainingPeaks verlengen samenwerking

De KNWU en TrainingPeaks hebben afgelopen maand de jarenlange samenwerking met vijf jaar verlengd. De topsportselecties gebruiken tot en met 2028 de software van TrainingPeaks om zo eenvoudig alle trainingsdata te delen met de coaches en embedded scientists van de wielerbond. Leden van de KNWU kunnen door de samenwerking met korting gebruik maken van het platform.

De afgelopen jaren heeft TrainingPeaks zich bewezen als ideale tool voor het delen van trainingsdata tussen atleet en de coach. Met TrainingPeaks is het mogelijk om de trainingsdata uitgebreid te analyseren en de volgende trainingen daar waar nodig op aan te passen. In de samenwerking wordt er ook specifiek gekeken naar de mogelijkheden om het platform KNWU Fondo eenvoudig te laten samenwerken met het online platform van TrainingPeaks, met als doel het gebruiksgemak van trainen met Fondo verder te verbeteren.

Aan de samenwerking met TrainingPeaks zit ook een ledenvoordeel gekoppeld. Zo kunnen leden van de KNWU gebruik maken van TrainingPeaks Premium en Unlimited Coach Edition met 20% korting. Binnenkort vinden leden van de KNWU de kortingscode van TrainingPeaks terug in hun mailbox. Daarnaast zal op termijn de informatie zichtbaar worden in MijnKNWU.

Technisch directeur van de KNWU, Wilbert Broekhuizen, is blij met de verlenging van de samenwerking met TrainingPeaks. Broekhuizen: “Vanuit onze topsportgroepen maken we veel en intensief gebruik van de software van TrainingPeaks. Via het programma kunnen onze sporters, coaches en embedded scientists optimaal samenwerken.”

Ook Dirk Friel, mede-oprichter van TrainingPeaks is tevreden met de verlenging van de samenwerking. “We zijn blij om het partnership met de KNWU voort te zetten. Zo kunnen we ook de komende jaren de sporters en bondscoaches ondersteunen in het behalen van hun doelstellingen, hoe groot of ambitieus ze ook zijn.”

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.