KNWU en talentcoaches Bas de Bever en Albert Smit scheiden wegen

Bas de Bever en Albert Smit stoppen na de Olympische en Paralympische Spelen van Parijs 2024 als talentcoach bij de KNWU. De Bever is sinds 2022 talentcoach baanwielrennen, Smit is in 2018 begonnen als talentcoach para-cycling.

Bas de Bever was binnen het baanprogramma verantwoordelijk voor de talentgroep sprint, met mooie resultaten. Zo reed Daan Kool afgelopen winter naar de tweede plaats op de kilometer tijdens het EK Baanwielrennen 2024 in Apeldoorn. De Bever: “De afgelopen twee jaar heb ik nieuwe talenten mogen begeleiden naar het hoogste niveau. Dat is een hele eervolle taak en fantastisch om te doen. Zeker met de resultaten die we tijdens de kampioenschappen hebben neergezet.”

Ook Albert Smit zal niet verder gaan als talentcoach bij de KNWU. Smit was zes jaar actief als talentcoach para-cycling. Veel talenten zijn de afgelopen jaren doorgegroeid naar het hoogste niveau. Zo komen onder andere Mitch Valize en Chantal Haenen uit het talentprogramma, zij hebben op de grote kampioenschappen veel medailles verzameld. Smit: “Ik heb de afgelopen jaren met veel talenten mogen werken, en verder mogen opleiden. Het is erg leuk om met enthousiaste sporters te werken die graag willen leren. Daarnaast ben ik blij dat ik naast mijn werkzaamheden als talentcoach ook de ruimte heb gekregen om onderzoeken in de sport uit te kunnen voeren.”

Wilbert Broekhuizen, technische directeur van de KNWU, is dankbaar voor de samenwerking de afgelopen jaren. “Albert en Bas zijn beiden gedreven coaches die ook altijd de verbinding zoeken met de sporters. Ze hebben veel sporters een springplank naar het hoogste niveau geboden. Graag wil ik Albert en Bas bedanken voor de samenwerking. Ik wens ze beiden veel succes bij hun nieuwe uitdaging.”

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.