Nederlandse wegwielrenners reizen op volle sterkte af naar Parijs

KNWU maakt TeamNL Olympische wielerselectie op de weg bekend

Arnhem, 29 mei 2024 - Vandaag hebben bondscoaches Loes Gunnewijk en Koos Moerenhout hun selecties bekend gemaakt voor de wegwedstijd en tijdrit op de Olympische Spelen in Parijs:

Dames:

·       Demi Vollering (wegwedstrijd en tijdrit)

·       Ellen van Dijk (wegwedstrijd en tijdrit)

·       Lorena Wiebes (wegwedstrijd)

·       Marianne Vos (wegwedstrijd)


Loes Gunnewijk licht haar keuze toe:
“Vanzelfsprekend was het een lastige keuze met de brede top aan rensters die Nederland momenteel rijk is. Deze vier dames complementeren elkaar en hebben absoluut de kwaliteiten in huis om te vlammen in oranje en voor de medailles te gaan. Alle recente successen van de rensters onderstrepen dat. We zien de voorbereidingen met deze ploeg met veel vertrouwen tegemoet en gaan voor niets minder dan goud.”

Heren:

·       Mathieu van der Poel (wegwedstrijd)

·       Dylan van Baarle (wegwedstrijd)

·       Daan Hoole (wegwedstrijd en tijdrit)


Koos Moerenhout over zijn selectie:
“Iedereen weet inmiddels dat ik blij ben dat Mathieu de keuze heeft gemaakt om enkel de wegwedstrijd in Parijs te gaan rijden. Met een duidelijke focus en een degelijke route richting de Spelen gaan we opnieuw voor succes met deze ploeg. Het parcours leidt de renners dwars door de straten van heel Parijs en met name de klimmetjes rondom Montmartre bieden kansen. Daan Hoole zal de twee kopmannen gaan steunen en zal deelnemen aan de tijdrit.”


Technisch directeur KNWU Wilbert Broekhuizen:
“Wij kijken uit naar een fantastische Spelen waar onze disciplines breed vertegenwoordigd zijn. De selectiecommissies en bondscoaches hebben de teams met veel zorg samengesteld en ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat we op alle fronten meedoen voor eremetaal. Nederland kan uitkijken naar boeiende wegwedstrijden en tijdritten, een inspiratie voor hopelijk veel (toekomstige) fietsers!”

Noot voor redacties:
Voor aanvullende informatie en interviewaanvragen, neem contact op met Judith Nissen (Communicatie & PR KNWU) via pers@knwu.nl.

 

In de aankomende dagen worden ook de selecties voor de baan, MTB en BMX bekendgemaakt.

Fotografie: Cor Vos & Pridex Media

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.