Wielrenster Ellen van Dijk geblesseerd geraakt tijdens training

Arnhem, 8 juni 2024 TeamNL en Lidl-Trek renster Ellen van Dijk is geblesseerd geraakt tijdens een trainingskamp in Spanje en heeft haar enkel gebroken.

Tijdens een trainingskamp in Spanje is wielrenster Ellen van Dijk ongelukkig in botsing gekomen met een aanhanger. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat ze daarbij, naast andere en lichtere schade, haar enkel heeft gebroken. Van Dijk is inmiddels terug in Nederland en zal naar verwachting aankomende week aan haar enkel worden geopereerd. Als alles goed verloopt zal ze daarna binnen twee weken haar training kunnen hervatten.

Met de Olympische Spelen in het vooruitzicht is de timing erg ongelukkig. Ellen vertelt: “Ik baal natuurlijk ontzettend. Al mijn pijlen staan gericht op de Spelen en dan is dit het laatste wat je wil dat er gebeurt. Ik ben in goede handen bij de medische en technische staf van de KNWU en Lidl-Trek en we gaan samen alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat ik fit aan de start in Parijs verschijn.”

 

Bondscoach Loes Gunnewijk vult aan: “Allereerst is het natuurlijk ontzettend balen voor Ellen. De Spelen zijn enorm bijzonder en is al geruime tijd haar doel. We gaan Ellen zo goed mogelijk ondersteunen in haar weg naar herstel en we bekijken stap voor stap wat de mogelijkheden zijn. De reserves zijn op de hoogte, maar we zullen op een later moment gezamenlijk een weloverwogen besluit maken.”

 

Noot voor redacties:
We geven op dit moment geen verdere toelichting. Wanneer er updates te delen zijn aangaande Ellen’s Olympische deelname melden we dat.  

Perscontact:
Judith Nissen (Communicatie & PR KNWU) via pers@knwu.nl.

Fotografie: Cor Vos

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.