MTB TeamNL Selectie gaat voor eremetaal in Parijs

Arnhem, 18 juni 2024

Vandaag heet Mountainbike Bondscoach Gerben de Knegt bekend gemaakt dat Puck Pieterse en Anne Terpstra Nederland gaan vertegenwoordigen tijdens de Olympische Spelen in Parijs.

De Knegt ziet kansen voor beide rensters, mede op basis van de koersverkenningen in Parijs. “Dit parcours is vergelijkbaar met die van Tokyo qua lay-out. Grootse verschil is dat er nu veel gravel ligt. Iets wat absoluut in Puck haar straatje past.”

Talent Puck Pieterse won als debutant vorig jaar direct de wereldbeker. Met het prolongeren van haar Europese titel vorig maand is ze een serieuze kandidaat voor een Olympische medaille. “Puck strijdt mee voor het eremetaal, zo simpel is het. Dat heeft ze ruimschoots bewezen en die rol pakt ze ook.”

Anne Terpstra pakte in Tokyo een welverdiende vijfde plek, wat haar een belangrijke outsider maakt.

“Anne kan met haar Olympische ervaring slim gebruik maken van haar outsidersrol. Ze heeft de laatste jaren verschillende wereldbekers gewonnen en medailles gepakt. Ze kan die ervaring omzetten in iets heel moois.”

Bij de mannen blijft de verworven startplek onbenut. “Helaas hebben we op dit moment geen elite renners die aan de NOC*NSF kwalificatie-eisen voldoen, ondanks onze inspanningen om hier een weg in te vinden. Uiteraard vind ik dat jammer. Tegelijkertijd zie ik binnen de groep onder 23 jaar heel veel potentie, waarmee we de weg richting LA 2028 gaan inzetten.”


Technisch directeur Wilbert Broekhuizen vult aan: “We kijken er enorm naar uit om de rensters in Parijs in actie te zien. Het is een mooi voorbeeld van hoe jong talent zich echt kan meten met het hoogste niveau. Puck en Anne maken de gehele TeamNL wielerselectie compleet. We reizen met veel vertrouwen af naar Parijs met 24 renners om te gaan vlammen in Oranje!”

De Olympische Spelen in Parijs worden geopend op vrijdag 26 juli. Het mountainbike vindt plaatst op 28 en 29 juli 2024.

NOOT VOOR DE REDACTIE, NIET VOOR PUBLICATIE

Voor aanvullende informatie en interviewaanvragen, neem contact op met Judith Nissen (Communicatie & PR KNWU) via pers@knwu.nl.

De OS weg-, baan- en BMX-selecties werden eerder aangekondigd.

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.