Vlammen in Oranje: KNWU en AGU ontwikkelen innovatieve kleding voor Olympische wielersportselectie

Renners als Mathieu van der Poel, Demi Vollering, Harrie Lavreysen, Jaymio Brink en Puck Pieterse kunnen in Parijs rekenen op customized kleding voor iedere discipline.

Papendal, 8 juli 2024 - KNWU en AGU introduceren het nieuwe en innovatieve wielertenue voor de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs. Het innovatieve ontwerp, dat symbool staat voor kracht en verbondenheid, combineert de iconische Nederlandse vlag en de tulp en geeft de KNWU-selectie een unieke identiteit binnen TeamNL. Als officiële kledingpartner van de KNWU levert AGU de meest aerodynamische en innovatieve kleding voor de Nederlandse selectie. AGU en KNWU werkten samen met innovatiepartners TU Delft, NOC*NSF en Sportconfex.

De outfits zijn geoptimaliseerd voor alle renners en disciplines tijdens de Olympische Spelen en de Paralympische Spelen: BMX, mountainbiken, baanwielrennen, wegwielrennen en tijdritten. Renners als Mathieu van der Poel, Demi Vollering, Harrie Lavreysen, Jaymio Brink en Puck Pieterse zijn zeker van het beste materiaal in hun jacht op medailles.

Customized kleding voor alle disciplines

Honderden testuren in de windtunnel hebben geresulteerd in de best presterende kleding. Iedere renner heeft uiteindelijk meerdere fittings gehad om de kleding perfect te laten aansluiten. Er is specifieke kleding per discipline ontwikkeld met verschillende stoffen, materialen en fittings. Zo rijden baansprinters in andere pakken dan baanwielrenners en tijdrijders. Opvallend is dat de BMX renners voor het eerst in aerofit kleding zullen rijden, in plaats van de traditionele loose fit kleding, om ook hier niets aan het toeval over te laten.

De optimalisaties voor de tenues in alle disciplines dragen bij aan de strijd om medailles, waarbij de kleinste marges het verschil kunnen maken. De kleding die voor de profs is ontwikkeld, is voor alle fietsers verkrijgbaar, doordat dezelfde producten ook in de collecties van AGU zijn opgenomen. Exact hetzelfde product, enkel een ander design.

Meer informatie hierover is te vinden op de website van AGU.

---

NOOT VOOR DE REDACTIE, NIET VOOR PUBLICATIE

Beeldmateriaal van de kleding is te vinden via de onderstaande link.

Neem voor meer informatie contact op met:

KNWU

Judith Nissen

AGU

Susanne Damen

Over de KNWU

De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er voor de top- en wedstrijdsport en voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onderverdeeld in verschillende sporten, onder andere: wegwielrennen, BMX Racing, BMX Freestyle, baanwielrennen, veldrijden, mountainbike, strandreace, para-cycling en e-racing.

Over AGU

AGU stimuleert al ruim 50 jaar iedereen om meer te fietsen. Het is datgene waar we bij AGU iedere dag aan werken. We zijn een merk met stevige Nederlandse roots en daarmee zit fietsen in ons bloed. Door middel van een uitgebreide lijn fietskleding, accessoires, regenkleding, fietstassen en teamwear willen we alle fietsers de middelen bieden om het hele jaar door te genieten op het zadel. Op elke afstand, in alle condities, over alle wegen en op elke fiets. Met in de hoofdrol al die helden voor wie we er zijn; de fietsers.

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.