TeamNL met sterke afvaardiging aan de start tijdens EK in Belgisch Limburg

Coaches Koos Moerenhout, Loes Gunnewijk, Tom Veelers en Martin Truijens maken vandaag hun selecties bekend voor het EK wegwielrennen, wat van 11 tot en met 15 september verreden zal worden in Belgisch Limburg. TeamNL staat met een breed en sterk team - junioren, beloften en elite mannen en vrouwen - aan de start en gaat voor niets minder dan de medailles tijdens de koers door het glooiende Limburgse landschap en Hasselt.

Bondscoach Koos Moerenhout heeft de volgende renners geselecteerd bij de elite mannen, die tijdens de weg- en tijdrit Nederland gaan vertegenwoordigen:

Elite mannen

Olav Kooij

Mathieu van der Poel

Danny van Poppel

Mike Teunissen

Mick van Dijke

Daan Hoole

Oscar Riesebeek

Pascal Eenkhoorn

Tijdrit

Thymen Arensman

Daan Hoole

Koos Moerenhout over de kansen van zijn selectie: “Het parcours van de 220 kilometer lange wegrit is divers, met een stadscircuit, maar ook passages waar de koers hard gemaakt zou kunnen worden op de kasseienstroken en in de heuvels. Met Olav Kooij en Mathieu van der Poel als kopmannen van deze groep kunnen we inspelen op diverse scenario’s.”

Bij de elite vrouwen had bondscoach Loes Gunnewijk ook een lastige puzzel te leggen. Wie gaat Mischa Bredewold opvolgen als Europees kampioen? Zij kwam tot de volgende selectie:

Elite vrouwen
Lorena Wiebes

Karlijn Swinkels

Ellen van Dijk

Mischa Bredewold

Amber Kraak*

Riejanne Markus

Thalita de Jong

Loes Adegeest

Tijdrit

Riejanne Markus

Ellen van Dijk

* Shirin van Anrooij zal niet aan de start in Heusden-Zolder verschijnen tijdens de wegrit aanstaande zaterdag tijdens de Europese Kampioenschappen. De renster van Lidl-Trek moet zich helaas terugtrekken wegens een blessure. Zij zal vervangen worden door Amber Kraak.

De vrouwenkoers is gelijk aan die van de mannen: een combinatie van een stadsparcours en de Limburgse heuvels en kasseien, over een lengte van 162 kilometer. Bondscoach Loes Gunnewijk over haar selectie samenstelling: “Lorena Wiebes is de kopvrouw, het is een parcours wat haar past. Naast Lorena hebben we een sterke groep rensters die koers kan maken. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze selectie het de andere landen heel moeilijk gaat maken en dat we met aanvallend koersen meestrijden voor goud.”

Technisch directeur Wilbert Broekhuizen ziet grote kansen voor de TeamNL wielerploeg: “Zowel bij de elite, als de beloften en junioren hebben we sterke, brede selecties die goed op de diversiteit van het parcours zijn voorbereid. Naast onze elite renners is het weer erg mooi om te zien dat nieuw talent zich in de Europese strijd om het eremetaal kan mengen. Het belooft een mooie reeks van koersen te worden!”

U23 mannen

Tibor del Grosso

Wessel Mouris

Elmar Abma

Jesse Kramer

Huub Artz

Mike Bronswijk

Tijdrit

Wessel Mouris

Elmar Abma

U23 vrouwen

Sofie van Rooijen

Ilse Pluimers

Maud Rijnbeek

Nienke Vinke

Mirre Knaven

Scarlett Souren

Tijdrit

Maud Rijnbeek

Nienke Vinke

Junioren mannen

Senna Remijn

Ko Molenaar

Ruud Nagengast

Keije Solen

Michiel Mouris

Joeri Schaper

Tijdrit

Gijs Schoonvelde

Senna Remijn

Michiel Mouris

Junioren vrouwen

Esmee Blok

Puck Langenbarg

Fee Knaven

Megan Arens

Jente Koops

Sara Sonnemans

Tijdrit

Puck Langenbarg

Fee Knaven

Megan Arens

Mixed relay junioren

Jente Koops

Sara Sonnemans

Roos Muller

Michiel Mouris

Gijs Schoonvelde

Joeri Schaper

NOOT VOOR DE REDACTIE, NIET VOOR PUBLICATIE

Voor aanvullende informatie en interviewaanvragen, neem contact op met Judith Nissen (Communicatie & PR KNWU) via pers@knwu.nl.

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.


berichten