Paracycling selectie zet ambitie door naar WK Zürich

Arnhem, 20 september 2024  – Vandaag maakt bondscoach Floris Goesinnen zijn definitieve paracycling selectie bekend voor het wereldkampioenschap op de weg dat van 22 tot en met 29 september wordt verreden in Zürich.

Zürich belooft een prachtig decor te worden waar twee weken na de paralympische spelen in Parijs de Nederlandse para atleten zich nogmaals tonen tijdens het gecombineerde WK wegwielrennen. De volgende selectie reist af naar Zwitserland:

Cycling

Tristan Bangma & Patrick Bos (MB)

Martin van de Pol (MC5)

Daniel Abraham (MC5)

Hidde Buur (MC2)

Andre Wijnhoud (MC1)

Aniek van den Aarssen (WC3)

Handbike

Chantal Haenen (WH5)

Jennette Jansen (WH4)

Mitch Valize (MH5)

Tim de Vries (MH5)

Mark Mekenkamp (MH3)

Tribike

Marieke van Soest (WT1)

Bondscoach Floris Goesinnen heeft veel vertrouwen in zijn renners: “Een groot deel van de Paralympische goudhaantjes uit Parijs trekken het vormpeil nog twee weken door. Het wordt uitkijken of de kampioenen Tristan Bangma, Daniel Abraham, Marieke van Soest en Mitch Valize hun piek vanuit Parijs kunnen vasthouden en wederom met winst naar huis gaan. Verder bevat de selectie drie renners die niet naar de Paralympische Spelen zijn geweest en zich volledig op het komende WK hebben toegelegd. Ik kijk ernaar uit om Andre, Hidde en Aniek met frisse benen in actie te zien en misschien wel meedingen voor een eerste wegtitel!”

Technisch directeur Wilbert Broekhuizen: “Ik ben er trots op dat we met zo’n breed vertegenwoordigd team naar Zürich afreizen. De paralympische selectie heeft een fantastische prestatie neergezet tijdens de Spelen, en ook voor dit WK zijn de verwachtingen hooggespannen. We gaan wederom voor de hoogste treden van het erepodium.”

NOOT VOOR DE REDACTIE, NIET VOOR PUBLICATIE

Voor aanvullende informatie en interviewaanvragen, neem contact op met Judith Nissen (Communicatie & PR KNWU) via pers@knwu.nl.

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.


berichten