WK Baanwielrennen in Denemarken strijdtoneel voor sterke TeamNL selectie

Arnhem, 7 oktober 2024 - Bondscoaches Hugo Haak en Nick Stöpler maken vandaag hun selecties bekend voor het WK baanwielrennen. Het wereldkampioenschap, de eerste grote krachtmeting na de Olympische Spelen, wordt van 16 tot en met 20 oktober verreden in het Deense Ballerup.

Na het grote succes tijdens de Olympische Spelen in Parijs kijkt de selectie ernaar uit om zich opnieuw te meten met de internationale top. De volgende renners komen in Ballerup in actie op de sprintonderdelen:

Vrouwen

- Kyra Lamberink (teamsprint & 500 meter)

- Hetty van de Wouw (teamsprint, sprint & keirin)

- Steffie van der Peet (teamsprint, sprint & keirin)

- Kimberly Kalee (teamsprint & 500 meter)

Mannen

- Roy van den Berg (teamsprint)

- Harrie Lavreysen (teamsprint, sprint & keirin)

- Jeffrey Hoogland (teamsprint, sprint, keirin & kilometer)

- Tijmen van Loon (sprint & keirin)

Bondscoach Hugo Haak licht de keuze voor zijn selectie toe: “Na het grote succes van de gehele sprint ploeg tijdens de Olympische Spelen van Parijs kijken we met veel ambitie uit naar het WK in Ballerup. Alle renners van de Olympische selectie komen in Ballerup op dezelfde specifieke onderdelen in actie. Deze groep topatleten wordt gecomplementeerd door de jonge talenten Kimberly Kalee en Tijmen van Loon. We kijken ernaar uit om op alle onderdelen mee te kunnen doen om de medailles, met in het bijzonder de mannen en vrouwen teamsprint.”

Ook op de duuronderdelen gaat TeamNL met een sterke vertegenwoordiging richting Denemarken:

Vrouwen

- Marit Raaijmakers (madison & puntenkoers)

- Lisa van Belle - tbd (madison & afvalkoers)

- Lorean Wiebes (scratch)

Mannen

- Yoeri Havik (madison)

- Vincent Hoppezak (madison & scratch)

- Yanne Dorenbos (omnium)

- Jan Willem van Schip (afvalkoers)

- Philip Heijnen (puntenkoers)

Bondscoach Nick Stöpler kijkt ernaar uit om zijn renners weer in actie te zien: “Wat dit WK leuk maakt in vergelijking met de Spelen, is dat we nu met een grotere groep kunnen afreizen. We hebben zowel renners die hun debuut maken op het WK baanwielrennen, zoals Lorena, Lisa en Yanne, als ervaren renners die al vele medailles hebben gewonnen tijdens mondiale kampioenschappen, zoals Yoeri, Jan Willem en Vincent. De voorbereidingen verlopen voorspoedig, en met optimisme en strijdlust gaan we onze doelstelling, het winnen van medailles op dit WK, nastreven.”

Technisch directeur Wilbert Broekhuizen reist met vertrouwen af naar Ballerup: “Het WK baanwielrennen is voor ons een zeer belangrijk toernooi op de kalender en we zullen er dan ook alles aan doen om de renners te ondersteunen in hun strijd om het eremetaal. De selectie is sterk en een mooie mix tussen ervaren topatleten en jong talent. Ik kijk ernaar uit ze na het succes van de Spelen weer in competitie te zien.”

NOOT VOOR DE REDACTIE, NIET VOOR PUBLICATIE

Perscontact: Judith Nissen (Communicatie & PR KNWU) via pers@knwu.nl.

Op dinsdag 8 oktober vanaf 15.30 is er een persmoment met de selectie voor het WK Baanwielrennen in Omnisport, Apeldoorn. Aanmelden voor dit persmoment kan via deze link.

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.


berichten