Hoofdcoach Jan van Veen neemt afscheid van KNWU

Arnhem, 8 oktober 2024  - Hoofdcoach Jan van Veen zal na het WK baanwielrennen in Denemarken de KNWU verlaten. Van Veen was de afgelopen drie jaar actief als hoofdcoach BMX/Baanwielrennen en betrokken bij zowel de Olympische Spelen van Tokyo als de Spelen in Parijs.

Jan van Veen licht zijn keuze toe: “Ik ben met veel enthousiasme en energie betrokken geweest bij de BMX en Baanwielrennen disciplines en we hebben als team in de afgelopen drie jaar prachtige medailles gewonnen. Ik kijk met veel plezier en trots terug op een mooie succesvolle periode. Voor mij is het nu tijd om nieuwe uitdagingen aan te gaan.”


Technisch directeur Wilbert Broekhuizen: “Jan heeft veel betekend voor de Baan en BMX programma’s in een tijd waarin veel medailles zijn gewonnen. Dit is niet altijd een gemakkelijk taak. Om medailles te winnen is één ding, maar om de omstandigheden te creëren om eremetaal te blijven winnen is een grote opdracht. Zijn kwaliteit ligt in het creëren van een optimaal prestatieklimaat en dit bijstellen waar nodig. Ik wil Jan bedanken voor de samenwerking en wens hem veel succes met zijn volgende uitdaging.”

 
Noot voor redacties:
Perscontact: Judith Nissen (Communicatie & PR KNWU) via pers@knwu.nl.

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.


berichten