Bondscoach René Wolff verlaat de KNWU

Nieuwegein, 13 maart 2017 – René Wolff - bondscoach van de Nederlandse selectie baansprint - stopt na de wereldkampioenschappen baanwielrennen van 12 – 16 april  in Hongkong (China).

Succesvolle jaren

Op 1 januari 2010 kwam René Wolff in dienst als bondscoach baansprint bij de KNWU. Onder zijn leiding hebben de Nederlandse baansprinters zich internationaal op de kaart gezet met medailles op verschillende mondiale evenementen. De sportieve hoogtepunten behaalde René Wolff met de baansprinters op de Olympische Spelen in Londen (brons Teun Mulder, Keirin) en Rio de Janeiro (goud Elis Ligtlee en zilver Mathijs Büchli, Keirin).

Bondscoach René Wolff

Het is een moeilijke beslissing geweest om te stoppen als coach. Vooral omdat de baansprint selectie veel groeipotentie heeft richting de Olympische Spelen in Tokio. Ik ben ervan overtuigd dat dit team sterk genoeg is om de weg naar Tokio succesvol voort te zetten. Voorlopig ga ik veel tijd aan mijn familie besteden en mij rustig oriënteren welke stappen ik wil zetten in mijn persoonlijke ontwikkeling. Uiteraard ligt mijn focus nu volledig op de WK baan in Hong Kong om daar mijn bijdrage te leveren om het team optimaal te laten presteren. 

Technisch directeur Johan Lammerts

Wij vinden het jammer dat René ons gaat verlaten en zijn hem dankbaar voor wat hij voor de baansport betekend heeft. Wij gaan er alles aan doen om het succesvolle traject dat René Wolff heeft ingezet voort te zetten richting Tokio. Op dit moment zijn wij ons aan het oriënteren op mogelijke opvolgers.
Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.