EK weg selectie Elite mannen

Nieuwegein, 10 juli - Bondscoach Thorwald Veneberg maakte vandaag, tijdens de eerste rustdag in de Tour, de selectie van de Elite mannen voor het Europees kampioenschap Weg bekend. Het EK zal plaatsvinden van 2 t/m 6 augustus 2017 in Herning, Denemarken.

De selectie is compleet

Nu de selectie van de Elite mannen bekend is, is de gehele Nederlandse selectie voor het EK Weg 2017 compleet. De selecties voor de Elite vrouwen, Beloften vrouwen, Junior-vrouwen, de Beloften mannen en Junioren zijn op 29 juni jl. al bekend gemaakt door de coaches.

Elite mannen

Jos van Emden (alleen individuele tijdrit)

Steven Lammertink (wegrit en individuele tijdrit)

Wim Stroetinga

Lars van der Haar

Maurits Lammertink

Moreno Hofland

Wouter Wippert

Koen de Kort

André Looij

Nick van der Lijke

Bondscoach Thorwald Veneberg over de selectie:

"Het parcours is zo goed als vlak. Met deze groep aanvallers en een aantal zeer rappe renners gaan we zeker mee kunnen doen voor de prijzen. Deze selectie is tot stand gekomen in goed overleg met de renners en de verschillende commerciële teams. Het EK valt op een moeilijk moment in het seizoen, zo tussen twee grote ronden en een dag voor de BinckBank Tour. Ik ben blij dat we toch met zo'n sterke selectie af kunnen reizen."
Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.


berichten