Simon Meijn kandidaat voor bestuursfunctie UCI en UEC

PAPENDAL, 5 februari 2021 – De KNWU heeft hoofdbestuurslid Simon Meijn voorgedragen voor een plek in het Management Comittee van de mondiale wielerbond UCI en de Management Board van de Europese bond UEC. Op 6 maart vinden tijdens een digitaal UEC-congres verkiezingen plaats voor beide functies.

‘’Nederland is al decennialang een succesvolle wielernatie. Ook in de afgelopen jaren was de KNWU in alle olympische wielerdisciplines goed voor talloze internationale prijzen. Op bestuurlijk terrein was ons land minder zichtbaar. De KNWU vindt het belangrijk ook bestuurlijk op de voorgrond te treden

KNWU-directeur Thorwald Veneberg

Mocht Simon Meijn worden gekozen dan wordt hij de eerste Nederlandse sportbestuurder binnen de internationale wielersport sinds Hein Verbruggen, die van 1991 tot 2005 voorzitter was van de UCI, en Joop Atsma, die in 2011 het UCI-hoofdbestuur verliet.

De KNWU schuift met Meijn, afkomstig uit het Noordhollandse Oudendijk, een ervaren sportbestuurder naar voren die - mocht hij worden gekozen - samen met het internationale bestuur vier jaar de belangen van de wielersport in Europees en/of mondiaal verband mag gaan behartigen. Meijn is oud-renner en voormalig voorzitter van wielrenvereniging Alcmaria Victrix uit Alkmaar, KNWU-consul voor het district Noord Holland en organisator van nationale en internationale evenementen.

Ook is hij sinds 2013 hoofdbestuurslid van de KNWU. Daarnaast werd Meijn in 2018 benoemd als president van de Europese Paracycling commissie van de UEC. In het dagelijks leven is Meijn werkzaam bij het Horizon College, een groot regionaal opleidingscentrum voor Middelbaar Beroepsonderwijs in Noord Holland.

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.