Olympische wegselectie voor Tokyo bij de vrouwen bekend

PAPENDAL, 11 mei 2021 - Bondscoach Loes Gunnewijk heeft de wegploeg voor de vrouwen voor de Olympische Spelen in Tokyo bekend gemaakt.  Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten, Demi Vollering en Marianne Vos zijn aangewezen voor de wegwedstrijd, Van der Breggen en Van Vleuten rijden ook de olympische tijdrit. Voor Vos is het de vierde deelname aan de Olympische Spelen, voor Van Vleuten de derde keer, Van der Breggen is voor de tweede keer geselecteerd en Demi Vollering maakt haar debuut.

Met de winnaressen van de afgelopen Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik en ook de wereldkampioenen en Europees kampioenen op de weg en de tijdrit in de gelederen vertrekt Nederland opnieuw als één van de favorieten naar de Olympische Spelen. Op de afgelopen twee edities won ons land goud op de wegwedstrijd. In 2012 (Londen) wist Vos een sterke teamprestatie te bekronen, vier jaar later (Rio) volgde Anna van der Breggen haar op.

Bondscoach Loes Gunnewijk zegt nu opnieuw voor het hoogst haalbare resultaat te gaan met de geselecteerde rensters.

“Dat is ons nadrukkelijke gezamenlijke doel. We hebben een zeer sterke lichting wielrensters tot onze beschikking waaruit we wel drie volwaardige olympische ploegen zouden kunnen selecteren. Dat is echt een luxepositie. Uiteindelijk is er gekozen voor een ploeg die op alle scenario’s is voorbereid. Er wacht de rensters een loodzwaar parcours met 2800 hoogtemeters en een hoge luchtvochtigheid. We zijn één van de favorieten, maar dat zijn wij gewend en daar kunnen ook de rensters heel goed mee omgaan. Het blijft sport, op voorhand zijn er geen garanties. Alle puzzelstukjes moeten die dag in elkaar vallen, maar we vertrekken met één doel: dat is goud en een derde opeenvolgende titel. In de tijdrit maken we met twee van de beste tijdrijdsters van de wereld ook kans op het hoogst mogelijke resultaat. We gaan dus met veel ambitie naar Tokyo.”

Bondscoach Loes Gunnewijk
Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.