KNWU-selectie voor EK en WK Para-Cycling

PAPENDAL, 27 mei 2021 - Bondscoach Eelke van der Wal heeft de selecties bekend gemaakt voor het EK en WK Para-Cycling op de weg. Het Europese kampioenschap vindt van 3 tot en met 6 juni plaats in Upper (Oostenrijk), het wereldkampioenschap in het Portugese Cascais van 9 tot en met 13 juni.

De twee toernooien volgen kort op elkaar.

“Het Europees Kampioenschap staat voor ons voor een groot deel in het teken van opleiding, van jonge sporters die internationale ervaring op kunnen doen. Je kunt zeggen dat we hier deels de Paralympische Spelen van Parijs (2024) al in ons hoofd hebben. Op het WK komen we met een sterke ploeg in actie. We hebben onlangs in de wereldbeker zodanig sterk gepresteerd dat we het medailleklassement wonnen. Die uitslag tezamen met de trainingsdata geven ons het vertrouwen dat we op het WK opnieuw tot sterke prestaties kunnen komen en een aantal wereldtitels kunnen veroveren. Dat zou voor onze sporters een mooie opsteker richting de Paralympische Spelen van Tokyo zijn, ons hoofddoel van dit seizoen.”

Bondscoach Eelke van der Wal

Op het WK komen in actie:

Cycling: André Wijnhoud (MC2), Stijn Boersma (MC3), Daniel Abraham en Martin van de Pol (MC5)

Handbike: Jennette Jansen (WH4), Chantal Haenen (WH5), Mark Mekenkamp, Mischa Hielkema, Sidney Bito (MH3), Geert Schipper, Jetze Plat (MH4), Mitch Valize, Johan Reekers en Tim de Vries (MH5)

Tandem: Rick Veldkamp/Rick Flens, Tristan Bangma/Patrick Bos, Vincent ter Schure/Timo Fransen

Op het EK komen in actie:

Cycling: Aniek van den Aarssen (WC3), Wouter Eijkman (MC3), Hidde Buur, Matthijs Drenth (MC4) en Jurrien ten Kleij (MC5)

Handbike: Chantal Haenen (WH5), Sidney Bito (MH3) en Mitch Valize (MH5) Tandem: Rick Veldkamp/Rick Flens, Roel Scheij/Roland van der Sloot, Stephen de Vries/Bouke Gerritsma en Tristan Bangma/Patrick Bos

Tricycling: Marieke van Soest (WT2)

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.