Unieke documentaire baanwielrenselectie ‘De Helden van Heerschop’

Papendal, 25 juni 2021 - Cabaretier, acteur en televisiemaker Peter Heerschop, wielerfan bij uitstek, heeft de Nederlandse Loterij Baanselectie de afgelopen maanden intensief gevolgd in voorbereiding op de Olympische Spelen in Tokyo.  Vol verwondering vraagt Peter zich af wat er nodig is om zo hard te kunnen fietsen en wat je ervoor moet doen én laten.

Hqdefault

Met deze vragen duikt presentator Peter Heerschop in de documentaire ‘De Helden van Heerschop’ in de wereld van het baanwielrennen op een manier zoals alleen hij dat kan. Deze 34 minuten durende  documentaire gaat op dinsdag 6 juli om 18.30 uur in première op Eurosport.

Unieke inkijk bij Nederlandse baanselectie

Peter is sportliefhebber en weet als wielerfan veel van fietsen op de weg. Maar baanwielrennen, daar weet hij eigenlijk weinig van. Het fascineert hem dat de Nederlandse baanselectie internationaal hoog aanzien geniet en de afgelopen jaren bijna alles won wat er te winnen viel. Wie zijn deze mannen en vrouwen? Wat maakt hen de besten in hun sport? Om daar antwoord op te krijgen wil Peter de sprinters en de duurrenners van dichtbij meemaken en nodigt hij zichzelf uit bij het team in de laatste maanden van hun voorbereiding op de Olympische Spelen.

In gesprek met wereldkampioenen

Peter ploft onder meer thuis op de bank bij zesvoudig wereldkampioen Harrie Lavreysen en traint mee met wereldkampioenen koppelkoers Kirsten Wild en Amy Pieters. Hij verwondert zich over het leven van deze topsporters; hun lichamen, het materiaal, de prestaties die ze neerzetten en de opoffering die daarvoor nodig is. Met zijn nieuwsgierigheid, humor en respect maakt hij de kijker deelgenoot van zijn ervaringen. Dit zorgt ervoor dat ‘De helden van Heerschop’ elke sportliefhebber op aanstekelijke wijze kennis laat maken met de Nederlandse baanwielrenners op hun weg naar Tokyo.

Met dank aan

Helden van Heerschop is mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Loterij, hoofdsponsor van de KNWU en haar partners Bioracer, Shimano en KOGA. Helden Media is verantwoordelijk voor de productie.

Contact

Zijn er specifieke vragen of verzoeken met betrekking tot de documentaire, neem dan contact op met Sabine Bussink via sabine.bussink@knwu.nl of 06-18 08 57 96.

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.