Nederlandse deelnemers aan wereldbekers VS bekend

PAPENDAL, 4 oktober 2021 - Bondscoach Gerben de Knegt heeft de selecties voor de Amerikaanse Wereldbekers veldrijden in Waterloo (10 oktober), Fayetteville (13 oktober) en Iowa (17 oktober) bekend gemaakt. In totaal vertegenwoordigen zeventien renners ons land in deze eerste drie wereldbekermanches van het seizoen 2021-2022. Deze worden alleen verreden door de elite-mannen en elite-vrouwen.

De Knegt kan niet beschikken over Europees kampioene Ceylin del Carmen Alvarado die om gezondheidsredenen niet afreist naar de Verenigde Staten. Wereldkampioen Mathieu van der Poel is na een druk weg- en mountainbikeseizoen eveneens nog niet beschikbaar. Wel zijn wereldkampioene Lucinda Brand (zondag al winnares in Gieten) en Marianne Vos direct na hun wegseizoen aanwezig bij de eerste drie WB-crossen van deze winter.

Selectie Elite Mannen

Lars van der Haar

Pim Ronhaar

Ryan Kamp

Corne van Kessel

Gosse van der Meer 

Selectie Elite Vrouwen

Denise Betsema

Lucinda Brand

Annemarie Worst

Yara Kastelijn

Fem van Empel

Aniek van Alphen

Marianne Vos

Inge van der Heijden

Manon Bakker

Puck Pieterse

Shirin van Anrooij

Maud Kaptheijns

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.