KNWU-selectie voor WB Veld Dendermonde

Bondscoach Gerben de Knegt heeft de selecties rond voor de volgende wereldbekermanche in Dendermonde, die komende zondag (tweede kerstdag) wordt verreden. Dan is wereldkampioen Mathieu van der Poel er – een week later dan voorzien – ook weer bij. In de aankomende wereldbekermanche hebben de beloften, de junioren en de junior-vrouwen opnieuw hun eigen wereldbekerwedstrijd.

De Knegt gaf vorige week al aan dat deze periode voor de jongerencategorieën van belang is om voor selectie voor de wereldkampioenschappen in aanmerking te komen. ‘’We zagen in Namen dat we ook onder onze jongeren over een sterke lichting beschikken. Junior David Haverdings won ook deze zware cross en bij de beloften hadden we met Pim Ronhaar (eerste) en Mees Hendrikx (derde) ook twee man op het podium. Bij de junior-vrouwen streden Leontie Bentveld (tweede) en eerstejaars Lauren Molengraaf (vijfde) eveneens tot het allerlaatst om de podiumplaatsen. Voor de renners die zich nog niet lieten opmerken is Dendermonde een belangrijke kans daartoe met het oog op een eventuele WK-selectie. Rond de jaarwisseling zal ik daar al knopen over door willen hakken.’’

Bij de vrouwen is Marianne Vos – zaterdag winnares in Rucphen maar zondag afwezig in Namen – present in Dendermonde. Annemarie Worst heeft er juist voor gekozen deze wedstrijd over te slaan. Mathieu van der Poel miste afgelopen weekeinde twee wedstrijden in zijn qua omvang al beperkte programma, maar wordt door De Knegt nu wel in Dendermonde aan de start verwacht. ‘’Ik denk dat Mathieu aan vier of vijf wedstrijden op niveau genoeg heeft om het benodigde vormpeil te bereiken om goed voor de dag te komen op het WK. Daar is de komende weken alle gelegenheid voor.’’

Selectie Elite Mannen:

1. Lars van de Haar

2. Corné van Kessel

3. David van der Poel

4. Mathieu van der Poel

5. Gosse van der Meer

6. Stan Godrie

Selectie Elite Vrouwen:

1. Lucinda Brand

2. Denise Betsema

3. Puck Pieterse

4. Fem van Empel

5. Yara Kastelijn

6. Shirin van Anrooij

7. Marianne Vos

8. Inge van der Heijden

9. Ceylin del Carmen Alvarado

10. Aniek van Alphen

11. Manon Bakker

12. Isa Nomden

Selectie U23 Mannen:

1. Pim Ronhaar

2. Ryan Kamp

3. Mees Hendrikx

4. Tibor del Grosso

5. Bailey Groenendaal

6. Luke Verburg

7. Hugo Kars

8. Danny van Lierop

Selectie Junior Mannen:

1. David Haverdings

2. Menno Huising

3. Guus van den Eijnden

4. Mika Vijfvinkel

5. Jelte Jochems

6. Jari Prins

7. Bart Kortleve

Selectie Junior Vrouwen:

1. Leonie Bentveld

2. Lauren Molengraaf

3. Nienke Vinke

4. Mirre Knaven

5. Bibi Verzijl

6. Pem Hoefmans

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.