Nederlandse selectie EK Baanwielrennen München bekend

De selectie voor het EK Baanwielrennen in München is bekend gemaakt door de bondscoaches. De baanselectie komt op de verschillende onderdelen in actie tussen 11 en 16 augustus. Het EK Baanwielrennen is onderdeel van het Super EK in München. Tijdens het evenement worden er bij negen sporten Europese kampioenschappen georganiseerd. Het baanwielrennen is onderdeel van de vier disciplines binnen de wielersport.

René Wolff, Bondscoach sprint, heeft ervoor gekozen de sporters wat meer rust te geven. “De voorbereiding richting de Spelen van Tokyo was langer dan normaal. We willen de sporters daarom wat meer ruimte geven voor rust, dat is ook onderdeel van de ontwikkeling. Daarnaast is dit een mooie kans om jongeren zich verder te laten ontwikkelen op Europees niveau.” Wolff vindt een Europees topsportevenement een goede vooruitgang voor de sport. “Het is mooi dat we na 2018 weer een EK met verschillende sporten op dezelfde locatie hebben. Het publiek kan zo kennismaken met veel soorten sporten, het is een goede ontwikkeling voor de fans van Olympische sporten."

Selectie sprintonderdelen

Mannen

Roy van den Berg: Teamsprint

Harrie Lavreysen: Teamsprint

Jeffrey Hoogland: Teamsprint

Tijmen van Loon: Sprint, Keirin

Vrouwen

Kyra Lamberink: Teamsprint, 500 meter

Hetty van de Wouw: Teamsprint, Sprint

Shanne Braspennincx: Teamsprint

Laurine van Riessen: Sprint, Keirin

Steffie van der Peet: Keirin, 500 meter

Selectie duuronderdelen

Mannen

Roy Eefting: Scratch

Vincent Hoppezak: Puntenkoers

Philip Heijnen: Omnium

Jan-Willem van Schip: Madison

Yoeri Havik: Madison, Afvalkoers

Brian Megens: Individuele achtervolging

Vrouwen

Maike van der Duin: Scratch, Omnium

Mylène de Zoete: Teamachtervolging, Afvalkoers

Amber van der Hulst: Teamachtervolging

Daniek Hengeveld: Teamachtervolging, Individuele achtervolging

Lonneke Uneken: Teamachtervolging, Madison, Puntenkoers

Marit Raaijmakers: Madison

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 12 40 80 15 of per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.