KNWU-selectie voor wereldbekers veldrijden VS

PAPENDAL, 3 oktober 2022 - Bondscoach Gerben de Knegt heeft bekend gemaakt welke Nederlandse renners deel nemen aan de wereldbekers veldrijden in Waterloo (9 oktober) en Fayetteville (16 oktober). Onder anderen Europees kampioenen Lars van der Haar en Lucinda Brand maken de oversteek naar de Verenigde Staten.

Niet alle Nederlandse veldrijders kiezen ervoor om na een druk weg- of mountainbikeseizoen nu al aan hun seizoen te beginnen. De Knegt verwacht in Tabor (23 oktober) een grotere Nederlandse afvaardiging.

‘’Fem van Empel en Lucinda Brand zijn het seizoen gestart met overwinningen en hopen die lijn door te trekken in de Verenigde Staten. De strijd met de Canadese en Amerikaanse renners geeft weer een completer beeld van de verhoudingen aan de top. Niet iedereen heeft ervoor gekozen om deze twee wereldbekers mee te nemen in hun programma, maar we hebben wel degelijk een sterk blok aan de start staan die mee kan doen voor de zeges. Omdat niet alle toppers present zijn, heb ik de selectie bij de vrouwen kunnen aanvullen met enkele rensters die op basis van hun plek op de UCI-ranglijst daar niet automatisch voor in aanmerking kwamen.’’

Selectie Elite Mannen

1. Lars van der Haar ( alleen Waterloo)

2. Pim Ronhaar

3. David Haverdings

              

Selectie Elite Vrouwen

 1. Lucinda Brand

2. Denise Betsema                                                      

3. Fem van Empel

4. Annemarie Worst

5. Inge van der Heijden

6. Ceylin del Carmen Alvarado

7. Manon Bakker

8. Maud Kaptheijns

9. Veerle Goossens

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.