KNWU-selectie voor WB Overijse

PAPENDAL, 14 november 2022 - Met de wereldbekerveldrit van Overijse staat komende zondag één van de klassiekers van de veldritkalender op het programma. Bondscoach Gerben de Knegt kan nog een keer op wereldkampioene Marianne Vos rekenen bij de vrouwen en moet Annemarie Worst door een blessure missen. Opnieuw krijgen enkele beloften een kans om in een topcross van start te gaan.

De Knegt zag zondag in de GP Beekse Bergen veel om tevreden over te zijn. ''Mooi om bijvoorbeeld Joris Nieuwenhuis weer zo sterk te zien presteren. Nadat hij wereldkampioen bij de beloften was, heeft hij het accent meer op de weg gelegd, maar hij is duidelijk weer helemaal thuis in het veldrijden en presteert ook sterk'' zegt de bondscoach over de nummer vier van afgelopen zondag. In eigen land mag De Knegt met grotere selecties rijden, maar ook in Overijse krijgen twee jonge crossers een kans in de persoon van Lucas Janssen en Larissa Hartog. ''Waar mogelijk probeer ik ambitieuze, jonge sporters toch te laten ruiken aan het grote werk. Zodat ze weten welk niveau er nodig is om daar wekelijks in mee te draaien. Met name onze vrouwentop is heel breed momenteel. Marianne Vos rijdt in Overijse voorlopig haar laatste wereldbeker en neemt een korte pauze. Annemarie Worst moeten we helaas missen door een blessure.'' 

Elite-Mannen:

1. Lars van der Haar

2. Pim Ronhaar

3. Corné van Kessel

4. Mees Hendrikx

5. Ryan Kamp

6. Stan Godrie

7. Luke Verburg

8. Joris Nieuwenhuis

9. David Haverdings

10. Lucas Janssen

 

Selectie Elite-Vrouwen:

1. Lucinda Brand

2. Fem van Empel

3. Denise Betsema

4. Puck Pieterse

5. Ceylin del Carmen Alvarado

6. Inge van der Heijden

7. Shirin van Anrooij

8. Marianne Vos

9. Manon Bakker

10. Aniek van Alphen

11. Maud Kaptheijns

12. Leonie Bentveld

13. Larissa Hartog

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.