Wegen KNWU en sprintcoach René Wolff scheiden

PAPENDAL, 1 december 2022 - De KNWU heeft besloten het tot 1 februari 2023 lopende contract met baancoach René Wolff niet te verlengen. Beide partijen zijn overeengekomen tot die tijd in goede harmonie te blijven samenwerken.

 

De bondscoach van de sprinters werd begin 2022 aangesteld, nadat hij al eerder actief was voor de Nederlandse wielerbond. Onder zijn leiding werden dit jaar diverse Europese en mondiale titels op de baan behaald.  

 

Hoofdcoach Jan van Veen van de KNWU zegt in een toelichting op het besluit: ‘’We willen René bedanken voor zijn inzet en wensen hem veel succes in de toekomst. Met het oog op de snel naderende Europese Kampioenschappen en ook op de Olympische Spelen van Parijs in 2024 wordt op korte termijn gezocht naar een goede invulling.’’  

'

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.