KNWU-selectie voor Val di Sole

PAPENDAL, 12 december 2022 – Bondscoach Gerben de Knegt heeft zijn selectie voor de wereldbeker veldrijden in Val di Sole bekend gemaakt. Net als afgelopen weekeinde in Dublin gaat het om een kleine afvaardiging. De Italiaanse organisatie mag vier Nederlandse mannen en vier Nederlandse vrouwen verwachten, met daarbij Mathieu van der Poel en wereldbekerleidster Fem van Empel.

 

De laatste won vorig jaar op het toen besneeuwde parcours haar eerste wereldbeker in het veld dit seizoen staat de teller voor de Brabantse alweer op zes. Mathieu van der Poel won de manches waaraan hij dit jaar deelnam in Hulst en Antwerpen en is in Val di Sole aan zijn derde wereldbekerafspraak toe. Bondscoach Gerben de Knegt gaf vorige week al aan begrip te hebben voor de renners die nu andere keuzes in hun programma maken, ook gezien de kosten van de verplaatsing. Veel veldrijders trainen momenteel in de zon met het oog op de drukke kerstperiode die eraan komt.

 

Selectie Elite Mannen

 

1.   Pim Ronhaar

2.   Corne van Kessel

3.   Stan Godrie

4.   Mathieu van der Poel

 

Selectie Elite Vrouwen

 

1.   Fem van Empel

2.   Puck Pieterse                                                     

3.   Ceylin del Carmen Alvarado

4.   Manon Bakker

 

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.