KNWU-selectie voor wereldbeker veldrijden Gavere

PAPENDAL, 19 december 2022 - Bondscoach Gerben de Knegt heeft bekend gemaakt welke Nederlandse deelnemers van start gaan bij de wereldbekerwedstrijd in Gavere, die maandag 26 december (tweede kerstdag) wordt verreden. Ook Annemarie Worst is weer present, nadat ze op het Europees Kampioenschap in Namen anderhalve maand geleden met rugklachten uitviel en daarna geen wedstrijden reed.

 

In totaal heeft De Knegt tien mannen en twaalf vrouwen aangewezen voor de volgende wereldbekermanche. Hoewel wereldkampioene Marianne Vos nog altijd mist, is de animo onder de Nederlandse veldrijders groot voor Gavere. Enkel Ryan Kamp maakt in deze drukke periode de keuze voor andere wedstrijden. Gerben de Knegt is blij om Annemarie Worst weer te mogen verwelkomen in de groep. ‘’Ik ben benieuwd waar Annemarie staat en hoop dat ze snel bij haar oude niveau kan aanpikken. Ook Yara Kastelijn is na een korte periode van afwezigheid terug in de wereldbekers. Fem van Empel neemt na haar val in Val di Sole wat extra rust, maar we hebben goede hoop dat ze er in Gavere weer bij kan zijn. Een definitieve beslissing daarover valt later deze week.’’

 

Selectie Elite Mannen

1.   Lars van der Haar

2.   Pim Ronhaar

3.   Mees Hendrikx

4.   Corne van Kessel

5.   Mathieu van der Poel

6.   Stan Godrie

7.   Joris Nieuwenhuis

8.   Danny van Lierop

9.   David Haverdings

10. Bailey Groenendaal

 

Selectie Elite Vrouwen

 1.   Fem van Empel

2.   Lucinda Brand                                                     

3.   Puck Pieterse

4.   Shirin van Anrooij

5.   Inge van der Heijden

6.   Manon Bakker

7.   Annemarie Worst

8. Aniek van Alphen

9. Yara Kastelijn

10. Mirre Knaven

11. Larissa Hartog

12. Iris Offerein

 

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.