Selectie TeamNL voor WK BMX Glasgow  

Bondscoach Martijn Jaspers en U23-coach Rob van den Wildenberg hebben de TeamNL-selectie voor het WK BMX Racing bekend gemaakt. De mondiale titelstrijd wordt op 12 en 13 augustus gehouden als onderdeel van het Super WK Wielrennen in Glasgow (Schotland). 

Jaspers ziet medaillekansen voor zijn selectie, niet voor niets legde hij de lat hoog  bij zijn keuze voor de sporters. ‘’Deze groep is geselecteerd op basis van hun prestaties in de eerste  vier wereldbekers van dit jaar. Deze sporters hebben laten zien voor finaleplekken en podiumplaatsen in hun categorie mee te doen. Ook hebben we vertrouwen dat de eliterijders op dit wereldkampioenschap veel punten kunnen scoren met het oog op de Olympische ranking.’’

De coaches kwamen tot de volgende keuze: 

Elite Men:

Niek Kimmann, Dave van der Burg, Jaymio Brink, Mitchel Schotman 

Elite Women:

Laura Smulders, Merel Smulders, Manon Veenstra

U23 Men:

Tim Goossens, Casper Pipers 

U23 Women:

Michelle Wissing 

Junior Men:

Jason Noordam 

Foto:  @navadanet

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.


berichten