Wereldrecordpoging Jeffrey Hoogland: Koning van de Kilometer

Op dinsdag 31 oktober 2023 zal Jeffrey Hoogland - viervoudig Europees- en Wereldkampioen op de kilometer - een aanval doen op het wereldrecord. De recordpoging is een belangrijk onderdeel in zijn voorbereiding naar de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

Op de befaamde wielerbaan van Aguascalientes in Mexico zal Hoogland 1 kilometer lang de strijd aangaan tegen de klok in een poging om het langst staande record in het baanwielrennen te verbreken. Het huidige record staat met 56,303 seconden al tien jaar lang op naam van de uit Frankrijk afkomstige François Pervis. Voor Jeffrey Hoogland zou een wereldrecord op “zijn afstand” een prachtige toevoeging zijn aan zijn al mooie palmares.

Hoogland: ”Als topsporter ben je altijd bezig om jezelf te verbeteren. Ik wil de grens op de kilometer verleggen en dit record graag op mijn naam zetten. Jezelf uitdagen, weg uit je comfortzone, op zoek naar iets waar nooit eerder iemand is geweest, geeft mij een enorme kick. Ik ben alle partners, die mij deze kans gunnen en het mogelijk maken, zeer dankbaar".

Na het recent succesvol verdedigen van zijn wereldtitel(s) in Glasgow is Jeffrey direct in voorbereiding gegaan voor deze recordpoging. Doordat de aanval in Mexico op hoogte zal plaatsvinden, werkt AGU als innovatiepartner aan de ontwikkeling van het snelste pak voor deze omstandigheden.

De recordpoging zal te volgen zijn via een livestream via het AD, zowel op de app als AD.nl en alle regionale titels. 

Over de recordpoging:

Datum: 31 oktober 2023, 21:00 Nederlandse tijd.

Locatie: Aguascalientes, Mexico

Partners die de recordpoging mede mogelijk maken:

Nederlandse Loterij, Yamaha, AP Support, AGU, Omnisport, KNWU, HiPRO en House of Sports

Quotes van Mehdi Kordi, Sir Chris Hoy & François Pervis vinden jullie onderstaand:

Mehdi Kordi (Bondscoach):

“Jeffrey is de meest dominante 1 km-tijdritrijder van zijn generatie. Hij is gedurende zijn hele internationale carrière ongeslagen op deze afstand en is de enige wielrenner die al sneller dan 58 seconden op zeeniveau heeft gereden. Het verbreken van dit record is de laatst overgebleven uitdaging voor Jeffrey op deze afstand.”

Quote Sir Chris Hoy (meervoudig Olympisch kampioen & wereld kampioen):

“Ik kijk er erg naar uit om te zien hoe snel Jeffrey kan gaan op een hoogte van meer dan 1000 meter. Ik verwacht absoluut dat hij het record zal verbreken. Hij heeft laten zien dat hij met kop en schouders boven de huidige generatie rijders uitsteekt op deze afstand en ik vind het briljant dat hij dit onderdeel eert door zijn inspanningen erop te blijven richten. Ik wens hem veel succes en zal hem vanuit Groot-Brittannië aanmoedigen!”

Quote Pervis (voormalig wereldrecordhouder)

‘’Er is geen twijfel dat Jeffrey mijn record kan verbeteren. Nu heeft hij de kans om een tijd neer te zetten dat nooit meer wordt verbeterd. Ik ben vereerd als hij mijn opvolger wordt. Hij is de beste ter wereld en hij verdient het.’’

Voor de pers is er op maandag 23 oktober op de wielerbaan Omnisport in Apeldoorn een gelegenheid om Jeffrey vragen te stellen, voorafgaand aan zijn vertrek naar Mexico.

Hij is samen met zijn coach Mehdi beschikbaar van 13.00- 14.00.  

Gelieve u aan te melden via dille@houseofsports.nl.

Contact voor pers en media:

Dille Rikkert

06 11 51 11 32
dille@houseofsports.nl

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.


berichten