KNWU-selectie voor wereldbeker veldrijden Val di Sole

PAPENDAL, 4 december 2023 - Bondscoach Gerben de Knegt heeft zijn selectie gereed voor de wereldbeker veldrijden die komend weekeinde in Val di Sole wordt gehouden. De Nederlandse afvaardiging is beperkt, veel renners lieten de bondscoach weten de wedstrijd over te slaan.

De Knegt: ‘’Dat komt door een combinatie van factoren, eigenlijk is het een optelsom. Dit is eigenlijk voor veel sporters hét moment om kilometers op de weg in de zon te maken, richting de drukke kerstperiode maar zeker ook de kampioenschappen. Dat zelfs Pim Ronhaar, die tweede staat in de wereldbeker, die keuze maakt, geeft wel aan dat veel renners dat als een must zien. Bovendien is Val di Solo logistiek en daardoor ook financieel gezien lastig, je bent veel tijd kwijt voor de reis. En een enkeling neemt ook mee dat er vorig jaar op een ijzig parcours veel valpartijen waren. Als je dan toch één weekend moet kiezen voor een break, dan wordt dat voor veel sporters deze.’’

Elite-Mannen:

1. Joris Nieuwenhuis

2. Ryan Kamp

3. Corné van Kessel

4. Stan Godrie

5. Klaas Groenen

Elite-vrouwen:

1. Ceylin del Carmen Alvarado

2. Puck Pieterse

3. Manon Bakker

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.