Nederlandse Loterij KNWU NK Veldrijden 2024 in Hoogeveen

Hoogeveen is klaar voor de organisatie van het Nederlandse Loterij KNWU NK Veldrijden 2024. Op zaterdag 13 en zondag 14 januari strijden meer dan 500 deelnemers om de Nederlandse titels. De organisatie is in handen van WSV de Peddelaars uit Hoogeveen die een werkgroep heeft aangesteld.  Het NK gaat plaatsvinden in het recreatiegebied Strand Nijstad.

De Peddelaars heeft dit NK toegewezen gekregen van de KNWU in 2021. Vanwege de coronacrisis kon het NK dat jaar niet plaatsvinden en is Hoogeveen nu aangewezen als gastheer van dit kampioenschap. De werkgroep onder voorzitterschap van Renate Groenewold is de afgelopen maanden druk bezig geweest om er een fantastisch Nederlands Kampioenschap van te maken.

Bijzonder parcours

“We organiseren dit evenement op een unieke locatie aan het strand van Nijstad in Hoogeveen. Het parcours bevat alle facetten die je in het veldrijden tegenkomt”, aldus Renate Groenewold. Voor het 2700 meter lange parcours zijn de parcoursbouwers zijn geen enkele uitdaging uit de weg gegaan en zowel balken, bruggen, klimmetjes, zandstroken en een schuine wand zijn aanwezig.

Ook de KNWU is blij met De Peddelaars als organisator van dit NK. Directeur-bestuurder Maurice Leeser: “We zijn trots dat het NK in 2024 wordt verreden in Hoogeveen. De organisator kreeg de wedstrijd toebedeeld in 2021, maar destijds kon het door de coronacrisis helaas geen doorgang vinden. Van uitstel komt gelukkig geen afstel, en nu kunnen we uitkijken naar een fantastisch evenement in het noorden van het land.”

Strijd tussen de wereldtop

Bijzonder voor de VIPS is dat de renners over het terras voor het VIP paviljoen langsrijden. Een unieke belevenis voor de sponsoren. Het evenement is gratis toegankelijk voor toeschouwers waarbij het middenterrein ingericht zal worden met foodtrucks en muziek.

Zaterdag 13 januari starten de categorieën nieuwelingen, masters en amateurs. Zondag 14 januari is het hoofdprogramma en zien we de profs elite dames en heren aan het vertrek evenals de junioren en beloften.

De wereldtop van het veldrijden bij de dames en heren is aanwezig.

Meer informatie is te vinden op de website www.nkveldrijden2024.nl

PersinformatieVoor meer informatie kun je contact opnemen met de werkgroep NK Veldrijden 2024 contactpersonen Rudi Nagengast 06-53180117 of Renate Groenewold via info@nkveldrijden2024.nl

Download PDF
Download PDF
Over KNWU

De afdeling Communicatie voorziet media van informatie en behandelt verzoeken voor interviews, opnames en beeldmateriaal. De afdeling Communicatie is bereikbaar per e-mail via pers@knwu.nl.

KNWU
De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wij zijn er voor iedereen met een wielerdroom. De KNWU is er niet alleen voor de top- en wedstrijdsport. Wij zijn er voor alle fietsers die beter willen (leren) fietsen. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor prestatieve fietsers georganiseerd.